Latvijos centrinės statistikos valdybos duomenimis, mėsos gamyba šalyje pernai, palyginti su 2021 metais padidėjo 0,8 proc. iki 94,2 tūkst. tonų.
Kiaulienos gamyba augo 2,3 proc. iki 38,7 tūkst. tonų, paukštienos – 2,2 proc. iki 38,4 tūkst. tonų, avienos ir ožkienos – 1 proc. iki 0,9 tūkst. tonų, tuo tarpu jautienos – mažėjo 6,5 proc. iki 15,9 tūkst. tonų.
Stambių raguočių šalyje per praėjusius metus sumažėjo 0,5 proc. iki 391,4 tūkst., iš melžiamų karvių – 2,6 proc. iki 127,8 tūkst., kiaulių – 5,8 proc. iki 307,9 tūkst., avių – 3,3 proc. iki 87,3 tūkst., o ožkų – padaugėjo 2,5 proc. iki 11,7 tūkst., naminių paukščių – 1,9 proc. iki 5,744 mln., iš jų vištų dedeklių – sumažėjo 1,5 proc. iki 3,343 milijono.
Gyvų galvijų eksportas išaugo 6,7 proc., importas – 48 proc., o kiaulių – sumenko atitinkamai 7,8 proc. ir 27,4 procento.