Šis receptas tikrai patiks visiems, kurie mėgsta kreminio saldumo ir vaisių aromato derinį. Siūlome jums paprastą būdą pasigaminti gardų desertą iš kondensuoto pieno, braškių ir varškės.
Jums reikės:
250 g sausainių
100 g sviesto
2 šaukštų kondensuoto pieno
350 g varškės
250 g grietinės
130 g cukraus
10 g vanilinio cukraus
15 g želatinos
300 ml vandens
350 g braškių
20 g braškių želė
400 ml vandens
Kaip gaminti?
Sulaužykite sausainius ir suberkite į dubenį. Virtuviniu kombainu sutrinkite juos į miltelius. Puode ištirpinkite sviestą. Į dubenį su sausainių milteliais supilkite sviestą. Įpilkite kondensuoto pieno ir išmaišykite. Tešlą supilkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo formos dugno ir prispauskite stikline.
Į dubenį supilkite želatiną. Užpilkite vandeniu, išmaišykite ir palaukite, kol išbrinks. Į atskirą gilų dubenį įdėkite varškės. Įdėkite grietinės, cukraus, vanilinio cukraus ir gerai išmaišykite.
Grietinę išplakite rankiniu mikseriu. Supilkite išbrinkusią želatiną ir išmaišykite. Supilkite varškės mišinį į kepimo formą. 3 valandas palaikykite šaldytuve. Į nedidelį dubenį supilkite braškių želė ir užpilkite vandeniu. Išmaišykite ir palikite 10 minučių pastovėti. Braškes perpjaukite per pusę ir sudėkite į kepimo formą. Galiausiai supilkite braškių želatiną. Desertą 3-4 valandas palaikykite šaldytuve.
Galite patiekti.
(„zinoti.lt“)