Česnakų lukštai – nustebsite ką iš jų galima pagaminti

Kodėl nereikėtų išmesti česnakų lukštų, o juos surinkti. zinoti.lt nuotrauka. Kodėl nereikėtų išmesti česnakų lukštų, o juos surinkti. zinoti.lt nuotrauka.

Česnakas yra ingredientas, be kurio neapsieina beveik joks gurmaniškas patiekalas. Jį dažnai naudojame ir gausiai dedame į mėsos patiekalus. Tačiau česnakų lukštai dažniausiai mūsų nedomina, juos išmetame be jokio gailesčio. Ir tai darome veltui, nes jie turi daug naudingų pritaikymo būdų. Šiandien mes jums norime papasakoti, kodėl nereikėtų išmesti česnakų lukštų, o juos surinkti.

Nulupus česnakus, nereikia išmesti jų lukštų. Iš pradžių perskaitykite mūsų straipsnį. Sužinosite, kokie naudingi jie jums gali būti. Pirmiausia pakalbėkime apie tai, kuo lukštai gali būti naudingi virtuvėje. Juk jie vis dar turi ryškų česnakų skonį.

Jie puikiai tinka dėti į sultinį ar sriubą. Lukštai atiduoda visą skonį skysčiui, o po to juos galima atsargiai surinkti sieteliu. Galite pasigaminti net visą kvapnų prieskonių ryšulėlį. Tam paimkite marlę, sudėkite česnakų lukštus, lauro lapą ir kitas džiovintas žoleles pagal savo skonį. Tokį maišelį galėsite dėti į bet kokį patiekalą, o panaudojus tiesiog išimti ir išmesti. Skonis bus iš tiesų nuostabus, tačiau patiekale neliks jokių pridėtinių ir nereikalingų prieskonių dalių.

Net Europos duonos kepėjai neišmeta česnakų lukštų. Juos išdžiovina orkaitėje, sumala trintuve iki miltelių ir įmaišo į tešlą. Tokie prieskoniai suteikia duonai neįtikėtiną skonį.

Daug patiekalų ruošiama su česnakų lukštais. Ypač dėl jų intensyvaus skonio. Luobeles galima naudoti ir kepant daržoves. Tiesiog nupjaukite česnako galvutės viršūnę, apšlakstykite ją aliejumi ir įdėkite į daržoves. Skrudintus česnakus galima naudoti kaip padažo ingredientą. Panašiai ruošiamas ir tikrasis kaukazietiškas plovas.

Taip pat neseniai išpopuliarėjo vieno Niujorko virėjo receptas, pagal kurį iš česnakų lukštų gaminami traškučiai. Lukštus tereikia apšlakstyti alyvuogių aliejumi, pabarstyti druska ir pipirais, tada pašauti į iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę. Vos po 10 minučių turėsite traškius traškučius, kuriuos galėsite dėti į salotas ar pagrindinius patiekalus.

Lukštų naudojimas darže

Visi žino, kad česnakai turi antibakterinių savybių. Todėl jie naudingi ne tik maistui, bet ir kaip veiksminga augalų apsauga. Pavyzdžiui, galite paruošti česnakų lukštų užpilą. Penkias dienas reikia mirkyti juos šiltame vandenyje. Po to viską perkošti ir gautu užpilu apipurkšti norimus apsaugoti augalus. Ši priemonė padės apsaugoti augalus nuo amarų ir voratinklinių erkučių.

Panašus užpilas gali būti naudojamas kaip repelentas nuo kolorado vabalų. Galite per naktį pamirkyti lukštus vandenyje, o ryte bulves nupurkšti pagal pat žemės paviršių. Kolorado vabalai jūsų bulvių daugiau nebelies.

Jei namuose laikote morkas ar kitas daržoves, galite jas apsaugoti česnakų lukštais. Tiesiog apiberkite daržoves džiovintais lukštais. Tai apsaugos jas nuo puvimo ir pailgins jų galiojimo laiką.

Tikimės, kad visi šie būdai padės jūsų namų ūkyje!

(„zinoti.lt“)

Žinoti.lt

Video