K. Navickas: gamtos apsaugos tikslų galime ir turime siekti be priešpriešos žemės ūkio veiklai

Konferencijos akimirka. Konferencijos akimirka.

Kelmėje vykusioje konferencijoje „Naujas KPP laikotarpis ir jo įgyvendinimo iššūkiai“ žemės ūkio ministras Kęstutis Navickas ir viceministras Egidijus Giedraitis pristatė Lietuvos žemės ūkio ir kaimo plėtros 2023–2027 m. strateginį planą. Kartu su žemdirbiais buvo aptarti šio plano reikalavimai, priemonės bei kitos pastarojo meto žemės ūkio aktualijos.

Strateginio plano techninės konsultacijos su Europos Komisija jau baigiamos. Dar turi būti apsispręsta  dėl daugiamečių pievų referencinių dydžių ir jų skaičiavimo metodikos.

„Mano iniciatyva kitą pirmadienį trijų Baltijos šalių žemės ūkio ministrai susitiks su Europos Sąjungos žemės ūkio komisaru – dar kartą aptarsime šį klausimą. Manome, kad skaičiuojant daugiametes pievas procentais, nebus reikšmingos įtakos biologinės įvairovės apsaugai bei klimato kaitai. Tai turi būti įgyvendinama per erdvinį planavimą bei kitus instrumentus. Manau, kad gamtos apsaugos tikslų galime ir turime siekti be priešpriešos žemės ūkio veiklai“, - kalbėjo žemės ūkio ministras.

Susitikime aptartos ir kitos žemės ūkiui aktualios temos, ministras K. Navickas bei viceministras Egidijus Giedraitis atsakė į ūkininkų klausimus.

Video