Ūkininkams bus pristatyta naujoji Tręšimo programėlė

Asociatyvi nuotr. Asociatyvi nuotr.

Liepos 24 d. (trečiadienį) 10-11 val. vyks nuotolinis naujosios Tręšimo programėlės pristatymas. Jo metu Žemės ūkio ir Aplinkos ministerijų bei VĮ Žemės ūkio duomenų centro specialistai pristatys, kaip šios programėlės pagalba ūkininkai gali sudaryti savo ūkio tręšimo planą.

Tręšimo programėlė yra Paraiškų priėmimo informacinėje sistemoje (PPIS) Trąšų naudojimo apskaitos posistemyje įdiegtas Tręšimo planavimo funkcinis komponentas.

Ūkininkai, įvertinę dirvožemio agrochemines savybes ir jame esančias maistines medžiagas, priešsėlį, auginamas kultūras, planuojamą derlių, gali apskaičiuoti optimalias tręšimo normas pagal veikliąsias medžiagas – azotą, fosforą, kalį ir trąšų kiekius 1 ha (kg/ha arba t/ha) visam laukui arba lauko daliai.

Tręšimo programėlė papildyta dirvožemio ir agrocheminiais rodikliais, kurie automatiškai nustatomi iš dirvožemio erdvinių duomenų rinkinio Dirv_DR10LT ir dirvožemio agrocheminių savybių duomenų rinkinio DirvAgroch_DR10LT duomenų bazių. Taip pat sudaryta galimybė tikslinti lauko tręšimo planą pagal turimus dirvožemio ir agrocheminių tyrimų duomenis.

Norėdami prisijungti prie programėlės pristatymo per „Microsoft Teams“ programą, spauskite ČIA.

Kad pristatymas vyktų sklandžiai, prisijungus prašome išjungti mikrofonus ir vaizdo kameras, o norėdami kalbėti naudokite funkciją „Pakelti ranką“.

Tręšimo programėlė sukurta įgyvendinant projektą „Paraiškų priėmimo informacinės sistemos tręšimo planavimo ir trąšų naudojimo apskaitos posistemės ir vieningos tręšimo planų rengimo metodikos kūrimas“, finansuojamą iš Europos Sąjungos fondų. Įgyvendinant projektą dalyvavo Žemės ūkio ir Aplinkos ministerijos bei VĮ Žemės ūkio duomenų centras.

Žemės ūkio ministerija

Panašūs straipsniai

Video