Kaip išsirinkti tinkamą arbūzą?

Asociatyvi nuotr. Asociatyvi nuotr.

Arbūzai karštomis vasaros dienomis yra vienas populiariausių pasirinkimų. Anot Valstybinės maisto verterinarijos tarnybos atstovų, norint tinkamai išsirinkti arbūzą, verta  atkreipti dėmesį į keletą dalykų, pirmiausia – į šių vaisių išvaizdą.

Arbūzas turi būti švarus, nežemėtas, neturi būti pernelyg drėgnas. Jei norite pirkti pjaustytus arbūzus, reikėtų atkreipti dėmesį, kad minkštimas būtų nepažeistas puvinio ar kenkėjų. Gerai prinokusius vaisius galima atpažinti pagal juostas: jei jos plačios, vadinasi, vaisius nėra prinokęs, jei juostos mažesnės – toks arbūzas bus sultingesnis ir saldesnis.

Taip pat rekomenduojama atkreipti dėmesį į etiketę, išsiaiškinti ar joje pateikiama informacija apie arbūzo kilmės šalį, pakuotoją (siuntėją). Primenama, kad pardavėjai privalo užtikrinti, kad pjaustant ir fasuojant arbūzus, jie būtų apsaugoti nuo galimos taršos. Jei prekiaujama pjaustyta produkcija, turi būti nurodomas ir tinkamumo vartoti terminas.

Video