„Jurbarkų mėsos“ gaminiuose – salmoneliozės bakterija

VMVT nuotr. VMVT nuotr.

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) rugsėjo 30 d. gavusi Nacionalinio visuomenės sveikatos centro prie Sveikatos apsaugos ministerijos (NVSC) Tauragės departamento pranešimą, kad keturi asmenys vartoję tuos pačius mėsos gaminius susirgo salmonelioze, nedelsdama pradėjo tyrimą. Šiandien į gydymo įstaigą jau kreipėsi septyniolika asmenų, iš kurių dvylikai patvirtinta salmoneliozė.

Apklausus susirgusius asmenis, paaiškėjo, jog visi jie vartojo tuos pačius UAB „Jurbarkų mėsa“ gamybos šaltai rūkytą kiaulienos kumpelį „Kauno kumpeliai” bei šalto rūkymo kiaulienos nugarinę „Šaltai rūkyta nugarinė". Produktai buvo įsigyti firminėje įmonės parduotuvėje, Jurbarko r. sav., Jurbarkų k, Daržų g. 8. VMVT nedelsiant atliko patikrinimus įmonės gamybos vietoje ir parduotuvėje bei atrinko šių gaminių mėginius laboratoriniam tyrimui. Rezultatai patvirtino, kad keliuose iš paimtų šalto rūkymo „Kauno kumpeliai” mėsos gaminio mėginių aptikta salmonelės bakterija.

Priimtas sprendimas uždrausti tiekti į rinką gamybos įmonėje surastus daugiau kaip 180 kg maisto produktus, susijusius su protrūkio tyrimu. Ūkio subjektas taip pat įpareigotas uždraustus produktus atšaukti iš rinkos ir susigrąžinti juos iš vartotojų.

VMVT įspėja  -  gamintojo UAB „Jurbarkų mėsa“ šaltai rūkytų mėsos gaminių šiuo metu nevartoti ir grąžinti į prekybos vietas: šaltai rūkytą kiaulienos kumpelį „Kauno kumpeliai” bei šalto rūkymo kiaulienos nugarinę „Šaltai rūkyta nugarinė".

Nesaugų produktą galima grąžinti į prekybos vietą, iš kurios jis įsigytas, pateikiant įsigijimo čekį, vartotojas taip pat turi teisę atgauti sumokėtus pinigus už nesaugią prekę.

VMVT

Panašūs straipsniai

Video