Pigūs bei gardūs vištienos kepsneliai ir populiarus rudens desertas

Asociatyvi nuotr. Asociatyvi nuotr.

Geriausias sprendimas pradėti naują savaitę – pasigaminti itin greitai paruošiamus pietus, kurie bus skanūs ir sotūs, o ir jiems reikalingi ingredientai tikrai neištuštins piniginės. Šįkart ekspertai kviečia išmėginti sūriu ir šonine pagardintus vištienos kepsnelius.

Vištienos kepsneliai su sūriu ir šonine 

Patiekalui prireiks:

400 g viščiukų krūtinėlės kepsnių;

80 g fermentinio sūrio;

1 pomidoro;

5 riekelių šaltai rūkytos šoninės;

3 v. š. pomidorų padažo;

1 a. š. saldžiosios paprikos miltelių;

0.5 v. š. druskos;    

Žiupsnelio maltų juodųjų pipirų;

1 a. š. raudonėlio;

2 v. š. aliejaus kepimui.

Kiekvieną kepsnelį iš abiejų pusių pabarstykite druska, pipirais ir paprikos milteliais. Atidėkite į šalį, kad pasimarinuotų. Įkaitinkite keptuvę, įdėkite šoninės riekeles ir apkepinkite iš abiejų pusių, kol apskrus. Tuomet išimkite šoninę ir padėkite ant popierinio rankšluostėlio atvėsti. Atvėsusią šoninę sutrupinkite mažais gabalėliais.

Nedideliais kubeliais supjaustykite pomidorą, sutarkuokite sūrį. Toje pačioje keptuvėje, kur kepė šoninė, įkaitinkite aliejų ir sudėkite marinuotus vištienos kepsnelius gabalėlius. Kepkite po 2–3 minutes iš abiejų pusių, kol vištiena bus gražiai apskrudusi ir beveik iškepusi. Ant kiekvieno vištienos kepsnelio užberkite truputį raudonėlio, uždėkite pomidorų gabalėlius ir pomidorų padažo bei pabarstykite smulkinta šonine ir sūriu. Keptuvę uždenkite dangčiu, sumažinkite kaitrą iki minimalios ir pakaitinkite dar 3–4 minutes, kol sūris ištirps. Skanaus!

Rudeninis sviestinis obuolių pyragas

Joks ruduo neįsivaizduojamas be obuolių pyrago. Tai vienas greičiausiai ir paprasčiausiai paruošiamų desertų, kuriuo galėsite pradžiuginti namiškius bet kurią dieną.

Rudeniškam pyragui reikės:

4 kiaušinių;

200 g sviesto;

250 g kvietinių miltų;

180 g cukraus;

5 obuolių;

1 a. š. kepimo miltelių;

2 a. š. vanilinio cukraus;

Cinamono pagal skonį.

Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių, naudokite režimą „viršus–apačia“ be ventiliatoriaus. Ištirpinkite sviestą ir palikite atvėsti. Nulupkite obuolius, išpjaukite sėklas ir supjaustykite plonomis skiltelėmis – kad obuoliai neparuduotų, galite pašlakstyti trupučiu citrinos sulčių. Kiaušinius gerai išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, kol masė pabals ir jos tūris padidės daugmaž 2–3 kartus. Tuomet supilkite atvėsusį sviestą bei dar truputį paplakite.

Miltus sumaišykite su kepimo milteliais. Šį mišinį per kelis kartus įsijokite į kiaušinių plakinį, kaskart išmaišydami, jog neliktų sausų miltų ir jų gumulėlių. Į tešlą sudėkite obuolius ir atsargiai išmaišykite, stengdamiesi per daug tešlos nepermaišyti, nes tada pyragas gali prasčiau kilti.

Kepimo formos dugną išklokite kepimo popieriumi ir sukrėskite tešlą. Pyragą šaukite į iki 180 laipsnių įkaitusios orkaitės vidurį ir kepkite apie 35–45 minutes, kol viršus bus gražiai auksinės spalvos. Ar pyragas iškepė, galite patikrinti įkišę medinį pagaliuką į pyrago centrą: jeigu ištrauktas jis bus neapsivėlęs tešla, vadinasi, pyragas iškepęs, jei ne, pakepkite dar 5–7 minutes ir vėl patikrinkite.

Pyragui iškepus, ištraukite jį iš orkaitės, leiskite jam truputį atvėsti, apibarstykite cinamonu, o tada jau mėgaukitės!

 

 

Video