Šių produktų nevalgykite su grybais

Žinoti.lt nuotr. Žinoti.lt nuotr.

Grybai – tai ne tik skanus, bet ir maistingas maisto produktas, turintis daugybę vitaminų, mineralų ir antioksidantų. Vis dėlto, nors grybai puikiai dera su daugeliu patiekalų, svarbu žinoti, su kokiais produktais jų nereikėtų maišyti. Netinkamas maisto derinimas gali ne tik apsunkinti virškinimą, bet ir sumažinti maistinių medžiagų pasisavinimą.

Šiame straipsnyje specialistai patars, kokių maisto produktų geriau vengti vartoti kartu su grybais, kad galėtumėte mėgautis gardžiais ir sveikais patiekalais be nemalonių pasekmių.

Kam geriau atsisakyti grybų?

Kiekvienas turėtų žinoti, kad grybai yra baltymų šaltinis, ir organizmui juos yra kiek sunkiau suvirškinti, būtent dėl to šį produktą reikėtų vartoti saikingai.

Specialistai rekomenduoja grybų vengti nėščiosioms ir žindančioms moterims, žmonėms, turintiems inkstų problemų, vaikams, senyvo amžiaus žmonėms ir sergantiems virškinimo trakto ligomis.

Taip pat reikėtų atsisakyti grybų, jei šio produkto netoleruojate. Alerginės reakcijos yra retos, tačiau jei jaučiate keistus simptomus, būtinai apsilankykite pas gydytoją ir išsitirkite.

O jei vis dėlto valgote grybus, per dieną rekomenduojama suvalgyti ne daugiau kaip 150g šio produkto. Grybus taip pat patartina vartoti ne dažniau kaip kartą per savaitę.

Kokio maisto nereikėtų valgyti kartu su grybais?

Grybai priskiriami prie sunkiai virškinamų maisto produktų, todėl juos galima valgyti tik su tokiais maisto produktais, kuriuos organizmas virškina ir įsisavina lengviau. Grybuose taip pat yra chitino, šis elementas šalina toksinus, tačiau tuo pačiu sunkina ir stabdo skrandžio veiklą.

Dažnai žmonių daroma klaida yra grybų valgymas kartu su mėsa. Šis derinys gali būti skanus, tačiau tai ir yra vienintelis tokio derinio privalumas. Ekspertai pabrėžia, kad grybų valgymas kartu su mėsa gali neigiamai paveikti kepenų veiklą.

Grybų nerekomenduojama valgyti ir kartu su pupelėmis, žirniais ar salierais, nes tai gali sukelti diskomfortą ir dujų susidarymą pilve.\

Balta duona ir makaronai kartu su grybais yra dar vienas prastas derinys, mat šiuos produktus valgant kartu, tai taip gali sukelti sunkumą ir diskomfortą skrandyje. Grybus dėti į picą ar pyragus taip pat nepatartina. Žinoma, ekspertai pastebi, kad vis dėlto kilti sunkių problemų neturėtų, jei toks produktų derinys yra vartojamas ne dažniau kaip kartą per mėnesį.
 
Štai kokie produktai labiausiai tinka prie grybų

Ekspertai taip pat dalijasi patarimais, kurie maisto produktai geriausiai dera su grybais. Juos galima dėti į daržovių salotas arba iš jų ruošti sultinius. Taip pat grybai puikiai dera kartu su perlinėmis kruopomis, troškintais kopūstais, bulvėmis, svogūnais, burokėliais, virtais kiaušiniais, žolelėmis ir juoda duona.

Jei laikysitės šių ekspertų patarimų ir taisyklių, grybais galėsite mėgautis be jokių neigiamų pojūčių.

 

Žinoti.lt

Video