Tik 2 burokėliai ir česnako galvutė – paprasta, bet daro stebuklus!
Burokėliai yra labai naudingi mūsų sveikatai. Gaila, tačiau dauguma žmonių burokėlius valgo ne taip dažnai kaip reikėtų. Ar žinojote, kad burokėliai gali padėti išspręsti įvairias sveikatos problemas?
Mes jums papasakosime apie maisto produktų derinį, kurį turėtų išbandyti kiekvienas mūsų.
Burokėlių ir česnako poveikis sveikatai:
Toks derinys pasižymi stipriu priešuždegiminiu poveikiu.
Šis derinys veikia prieš virusus ir bakterijas organizme.
Burokėliai ir česnakai padeda pavargusioms akims ir gerina regėjimą. Šis derinys netgi gali sumažinti galvos skausmą, kurį sukelia pernelyg didelė akių įtampa.
Toks derinys pagerina tinkamą baltymų panaudojimą organizme.
Burokėliai ir česnakas padeda kovoti su alergijomis ir mikozėmis.
Šie maisto produktai mažina kraujospūdį. Žmonėms, kenčiantiems nuo aukšto kraujospūdžio, rekomenduojama reguliariai vartoti burokėlius. Jei turite problemų dėl žemo kraujospūdžio, būkite atsargūs su šiuo deriniu.
Burokėliai ir česnakai teigiamai veikia širdį ir kraujagysles: burokėliai stiprina organizmo kraujagyslių sieneles, gerina jų pralaidumą ir skatina hemoglobino gamybą.
Remiantis tyrimų rezultatais, burokėliai su česnaku padeda kovoti su prislėgta nuotaika, gerina koncentraciją ir padeda kovoti su įtampos ir streso sukelta nemiga.
Burokėliai ir česnakas stiprina organizmo apsaugą ir išvalo organizmą nuo kenksmingų medžiagų.
Tai padeda kovoti su nuovargiu, įskaitant lėtinį nuovargį.
Burokėliai padeda kovoti su vėžiu – burokėlių sultys rekomenduojamos ne tik kaip veiksminga vėžio profilaktika, bet ir kaip palaikomasis gydymas chemoterapijos metu ir vėlesnio sveikimo procese.
Burokėlių sulčių rekomenduojama išgerti po 1 stiklinę bent du kartus per savaitę. Tai gali padėti išspręsti virškinimo problemas ir pagerinti tulžies pūslės funkciją.
Šie produktai naudingi plaukams, nagams ir odai. Tai apsaugo nuo raukšlių atsiradimo ir suteikia odai elastingumo.
Toks derinys gydo aterosklerozę. Burokėliai ir česnakas naudingi kraujagyslių ir arterijų sveikatai, didina jų elastingumą ir praeinamumą,
Šis maisto derinys padeda nuo šlapimo takų uždegimo, nes turi diuretinį poveikį,
Burokėliai ir česnakas turi analgezinį poveikį – padeda kovoti su skausmu.
Šiuose maisto produktuose yra unikalių mikroelementų, kurių nėra niekur kitur.
Šiame derinyje gausu jodo, kuris yra svarbus skydliaukės ligų gydymui.
Be minėtų faktų, burokėliuose gausu vitaminų C ir E, geležies, magnio, cinko ir kalio. Dėl didelio folio rūgšties kiekio burokėliai puikiai tinka nėščiosioms – šių daržovių sudėtis teigiamai veikia vaisiaus vystymąsi.
Burokėlių ir česnakų gydomosios salotos
Jums reikės:
600 g šviežių burokėlių
4-5 česnako skiltelių
80 ml augalinio aliejaus
Marinatui:
3 valg. š. acto
1 arb. š. cukraus
0,5 arb. š. druskos
1 arb. š. petražolių
0,5 arb. š. maltų juodųjų pipirų
Kaip gaminti?
Paruoškite visus ingredientus.
Česnaką smulkiai supjaustykite, nuplautą ir nuluptą burokėlį sutarkuokite.
Paruoškite marinatą, sumaišydami visus ingredientus.
Į dubenį kartu su marinatu suberkite burokėlius ir česnaką. Išmaišykite.
Aliejų užvirinkite ir užpilkite ant burokėlių, išmaišykite ir palikite pastovėti bent 3 valandas.
Kepti burokėliai su česnaku
Kepti burokėliai su česnaku puikiai tinka ir kaip garnyras, ir kaip tobula sveika vakarienė. Mano vyras nemėgsta burokėlių, bet taip paruoštų burokėlių suvalgė visą skardą. Tai tikrai skanu!
Jums reikės:
½ kg burokėlių (naudojau 2 vnt.)
1 didelės česnako galvutės
Prieskonių: druskos, mairūno, maltų juodųjų pipirų ar kitų mėgstamų prieskonių ir žolelių
6 valg. š. saulėgrąžų arba alyvuogių aliejaus
3 valg. š. balzaminio acto
Kaip gaminti?
Nuvalykite burokėlius ir supjaustykite mėnuliukais. Kepimo formą išklokite aliuminio folija – ji turi uždengti ir indo sieneles.
Ant folijos dėkite burokėlių gabalėlius, neluptas česnako skilteles, pagardinkite druska, prieskoniais, žolelėmis ir galiausiai apipilkite skystais ingredientais.
Ant burokėlių uždėkite kitą aliuminio folijos gabalėlį ir sulenkite išsikišusius aliuminio folijos galus ant dubens sienelių, taip sukurdami tarsi uždarą, sandarią pakuotę.
Pašaukite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 200 laipsnių temperatūroje 60-90 minučių (viskas priklauso nuo burokėlio dydžio, iškepęs jis turi būti minkštas).
Skanaus!
(„zinoti.lt“)