Derybos su valdžia nepavyko. Ūkininkai anksčiau laiko išėjo iš jų 

Panašu, kad valdžia, perdirbėjai ir prekybininkai nelinkę spręsti pieno krizės problemų, dėl kurių Lietuvos ūkininkai rengia protesto akcijas nuo vasario mėnesio pradžios.

„Derybos baigėsi nesėkmingai“, – nuo mitingo prie Žemės ūkio ministerijos scenos pareiškė Lietuvos vidutinių pieno ūkių asociacijos vadovė Renata Vilimienė.

„Buvo aiškinta apie ilgalaikes priemones, bet derybų metu nebuvo išvis sprendžiama problema dėl pieno supirkimo kainos. Buvo sakoma, kad ūkininkas turi kooperuotis, modernizuotis, bet niekas nekalbėjo, už ką tai ūkininkas gali padaryti, – pareiškė R. Vilimienė. – Smagi patirtis, tik gaila, kad liūdnai baigėsi“.

Lietuvos pieno ūkių asociacijos pirmininkas Jonas Vilionis akcentavo, kad žemės ūkio ministras nesigaudo situacijoje.

„Šitas ministras yra tik pelkių žmogus. Tam ministrui niekas nerūpi, tik pelkės, nendrinukės ir strateginis planas. (...) Ką turime toliau daryti? Kovo 1 d. susitiksime su Prezidentu. Kovo 16 d. turėtume susitikti su Ingrida Šimonyte. O kovo 22 d. rengsime mitingą prie Seimo. Jei nepavyks vėl, turime galvoti, kaip išvažiuosime į kelius (...). Jūs pažiūrėkite, kas mūsų laukia – turto mokesčiai, mokesčiai už vandenį ir visa kita. Mes negalėsime gyventi ant šios žemės ir gaminti pieną. Mes patys turime išspręsti savo klausimus“. 

Panašūs straipsniai

Video