Nepražiopsokite puikios galimybės: renkamos paraiškos paramai į žemės ūkio valdas

Asociatyvi nuotr. Gedimino Stanišausko nuotr. Asociatyvi nuotr. Gedimino Stanišausko nuotr.

Nuo rugpjūčio 1 d. iki rugsėjo 30 d. jau galima teikti paraiškas pagal Lietuvos kaimo plėtros 2014–2020 metų programos (KPP) priemonės „Investicijos į materialųjį turtą“ veiklos sritį „Parama investicijoms į žemės ūkio valdas“. 

Tai trečiasis šiais metais paraiškų surinkimo etapas, kuriam skirta daugiau kaip 119 mln. Eur, iš kurių investicinei paramai skirta daugiau kaip 105 mln. Eur paramos lėšų, lengvatinėms paskoloms – beveik 14 mln. Eur.

Įdomu tai, kad paraiškas gali teikti ūkininkai, ketinantys investuoti tik į specializuotą žemės ūkio sektorių. Kiekvienam iš remiamų specializuotų žemės ūkio sektorių skirtas ir atskiras biudžetas.

Pavyzdžiui, pieninei galvijininkystei skirta 50 mln. Eur, mėsinei galvijininkystei ir kitiems gyvulininkystės sektoriams skirta 15,47 mln. Eur, sodininkystei, daržininkystei, uogininkysei skirta 25 mln. Eur, o kitiems augalininkystės sektoriams skirta daugiau kaip 14,83 mln. Eur.

Taip pat numatyta, kad lengvatinėms paskoloms bus panaudota 13,81 mln. Eur paramos lėšų.

Jei planuojate ruošti projektą, jums galėtų pagelbėti Europos Sąjungos paramos agentūra. Su ja galite susisiekti ir telefonu +370 613 88222 arba parašę labai konkretų laišką info@esparama.eu.

Video