NMA – diskusija dėl neariminės žemdirbystės taikymo

NMA nuotr. NMA nuotr.

Antradienį Nacionalinėje mokėjimo agentūroje (NMA) lankėsi Lietuvos neariminės tausojamosios žemdirbystės asociacijos atstovai. Susitikimo metu buvo diskutuojama apie sveiko ir naudingo dirvožemio išsaugojimo galimybes, praktinius  neariminės technologijos taikymo klausimus.

Susitikimo metu buvo aptarti praktiniai teisės aktų taikymo aspektai, neariminės technologijos taikymo principai. Taip pat aktyviai diskutuota dėl pareiškėjų, deklaruojančių ariminę ar neariminę žemdirbystę, įsipareigojimų vykdymo ir jų patikrinimo, aptarta „NMA agro“ programos taikymo nauda.

Su asociacijos vadovu Tautvydu Beinoru buvo keičiamasi mintimis, jog išlaikyti kokybišką, sveiką dirvožemį yra būtina, kad jis nebūtų išeikvotas ir teiktų ilgalaikę naudą ateities kartoms. Tiek NMA, tiek asociacijos atstovai sutarė, kad labai svarbu, jog ūkininkams teikiama parama būtų  panaudota teisingai – gavę neariminei žemdirbystei skirtas paramos lėšas, ūkininkai jas naudotų efektyviai, t. y. realiai saugotų dirvožemį ir rūpintųsi jo sveikata.      

NMA

Video