Ūkininkai jau gauna laiškus dėl veiklos apribojimo

Asociatyvi nuotr.

Ūkininkai jau gauna laiškus dėl ūkių veiklos apribojimo. Vienas iš Lietuvos aktyvių ūkininkų lyderių Ignas Jankauskas gavo panašaus pobūdžio laišką ir juo pasidalino socialinio tinklo paskyroje.

„Šiandien ūkininkė atsiuntė laišką, kurį gavo iš aplinkos ministerijos. Laiške paprastai ir aiškiai išdėstyta informacija apie jos verslui pritaikomus labai reikšmingus apribojimus. Tikslumo dėlei reikia paminėti, kad yra nuoroda ir į kompensacijas numatantį teisės aktą, tačiau verslas nuostolius patirs iš karto, o kompensacijas, labai tikėtina, teks išsimušinėti teisme. Žaliasis komunizmas ateina!“, - sarkastiškos kritikos FB profilyje negailėjo I. Jankauskas.

Jis taip pat uždavė retorinį klausimą: kaip ūkininkauti gavus tokį tekstą? Ir pacitavo dar vieną laiško ištrauką. „Jums priklausantis(-ys) žemes sklypas(-ai) ar jo/-jų) dalis patenka i natūralių pievų ir ganyklų teritorijq. Kaip apibrėžiama Lietuvos Respublikos specialiųjų žemes naudojimo sqlygų įstatyme (toliau - SZNSI), natūralios pievos ir ganyklos yra neariami, nesausinami, nepersėjami žolynai, saugotini dėl svarbos žemės ūkio naudmenų plotų biologinei įvairovei“, – rašė I. Jankauskas.

Spėjimas, kad panašaus pobūdžio laiškus dabar gauna šimtai ūkininkų - pasitvirtino.  Po įrašu atsiliepė p. Česlava Deinarovič. „Seku, nes ir aš tokį laišką gavau. Šienaučiau ir nearčiau, jokių problemų, tik štai šieno jau niekam nereikia, o kompensacija... Bus juokinga, neatitinkanti saugomos teritorijos vertei“, - skundėsi moteris.

Jai pritarė ir Lina Gaižauskienė. „Tokį laišką gavau prieš kokį gerą mėn. Žemės plotas-nuomuojamas.Laiškas išsiųstas 10.15.Kai viskas pasėta ir gauni.. Duotais tel.neprisiskambinau savaitę...“, - piktinosi p. Gaižauskienė.

Video