Žemdirbiai bijo teikti paraiškas NMA: ūkininkas susipirko techniką, bet NMA su juo nutraukė sutartį

Žemės ūkio ekspertas ir premjerės Ingridos Šimonytės patarėjas Ignas Jankauskas teigia, kad ūkininkai turi be galo daug priekaištų Nacionalinei mokėjimo agentūrai dėl paraiškų vertinimo ir po to įgyvendinamų projektų.

"Paskutinį mėnesį skyriau dėmesį skiriamai paramai, jos vertinimui, administravimui ir su tuo susijusiems iššūkiams. Susitikau ir su ūkininkais, su kuriais sutartys buvo pasirašytos, bet vėliau nutrauktos. Susitikau su ūkininkais, kurių paraiškos dabar vertinamos (...) Taip pat susitikau su projektų vertintojais, su didžiausiomis paramos projektus rašomomis įmonėmis, kokie yra iššūkiai, kokios yra problemos ir kokios yra patirtys. Pačios liūdniausios patirtys yra tais atvejais, kai pasirašoma sutartis, ūkininkas susiperka techniką, pradeda įgyvendinti projektą, o vėliau sutartis su juo nutraukiama", – sakė I. Jankauskas.

Apie šiuos atvejus kalbamės su I. Jankausku vaizdo įraše. Nepamirškite prenumeruoti "Agrobitė" kanalą "Youtube" tinkle. Tai padarę, nepraleisite nieko svarbaus.

Video