Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centrui vadovaus R. Četkauskienė

Redvita Četkauskienė. Redvita Četkauskienė.

Nuo rugpjūčio 1 d. VĮ Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centro (ŽŪIKVC) generalinės direktorės pareigas pradės eiti ilgametę vadovaujamo darbo patirtį turinti Redvita Četkauskienė, praneša Žemės ūkio ministerija.

Būsima vadovė yra baigusi Mykolo Romerio universitetą ir įgijusi teisės magistro laipsnį. Anksčiau R. Četkauskienė yra dirbusi bendrovėje „Litgrid“, įmonėje „Oro navigacija“, kur ėjo kelių skirtingų padalinių vadovės pareigas bei laikinai vadovavo šiai skrydžių valdymo įmonei. Nuo 2021 metų ji dirbo Vilniaus vandenų teisės padalinio vadove. R. Četkauskienė taip pat yra nepriklausoma Registrų centro valdybos narė.

Ministras Kęstutis Navickas dėkoja laikinajam ŽŪIKVC vadovui Artūrui Palekui, užtikrinusiam sklandžią šios įmonės veiklą. Būsimai ŽŪIKVC vadovei ministras linki panaudoti sukauptą vadovavimo patirtį, efektyvinant šios įmonės veiklą ir profesionaliai bei operatyviai įgyvendinant ūkininkams svarbius sprendimus.

Kandidatus į ŽŪIKVC vadovo pareigas atrinko bei jų kompetenciją vertino vadovų atrankos agentūra. Būsimam vadovui buvo keliami reikalavimai turėti vadovaujamo darbo, pokyčių valdymo ir veiklos efektyvinimo patirties. Taip pat pretendentai privalėjo pateikti savo, kaip būsimo generalinio direktoriaus, veiklos programą.

Žemės ūkio ministerija konkursą į šias pareigas paskelbė, kai pernai, nustačius nepotizmo apraiškas, iš įmonės vadovo posto pasitraukė Sigitas Puodžiukas.

ŽŪIKVC yra valstybės įmonė, užtikrinanti efektyvų Žemės ūkio ministerijos reguliavimo srities registrų ir informacinių sistemų veikimą ir dalyvaujanti paramos žemės ūkiui ir kaimo plėtrai administravimo sistemos, atitinkančios Europos Sąjungos reikalavimus, kūrime.

Video