„Garden Gourmet“ falafeliai pelnė bronzą „Metų augalinio produkto 2024“ apdovanojimuose Latvijoje
„Nestlé“ augalinių produktų linijos „Garden Gourmet“ falafeliai pelnė bronzą Latvijoje vykusioje visuomenės apklausoje. „Metų augalinio produkto 2024“ rinkimai vyko jau ketvirtą kartą, buvo pristatyti net 37 produktai penkiose kategorijose. Vartotojų simpatijų įvertinimas dar kartą patvirtino – šio prekių ženklo nuolat tobulinamas asortimentas atitinka augančius augalinės mitybos gerbėjų lūkesčius ir prisideda prie tvarumo skatinimo.
Rinkti mėgstamiausias augalinių produktų naujoves latvius kvietė iniciatyva „Nevalgyk planetos“ (lat. „Neapēd zemeslodi“). Tarp nugalėtojų atsidūręs prekių ženklas „Garden Gourmet“ Baltijos šalyse gyvuoja jau trejus metus ir siūlo gardžius, lengvai pagaminamus augalinius produktus, kurie yra puikus baltymų šaltinis.
Minėtasis prekių ženklas apdovanotas kategorijoje „Alternatyva mėsai ir jūros gėrybėms“. Bronzą iškovojo veganiški falafeliai, pagaminti iš avinžirnių ir daržovių. Be falafelių, „Garden Gourmet“ linija siūlo ir kitus gaminius kasdieniam stalui, tinkančius veganams, vegetarams ir fleksitarams: nuo vegetariškų maltinių ir kepsnelių iki šnicelių.
Pasigaminkite šį receptą ir įvertinkite mūsų gaminį patys!
Dubuo su „Garden Gourmet“ falafeliais
Reikės:
1 pakuotės „Garden Gourmet“ falafelių
125 g trispalvės bolivinės balandos
100 g vyšninių pomidoriukų
1 mažo romėniškos salotos gūželio
1 didelės morkos
1 avokado
1 raudonojo svogūno
1 žaliosios citrinos
2 v. š. granatų sėklų
1 v. š. sezamų pastos
1 indelio konservuotų avinžirnių (130 g be skysčio)
1 v. š. zataro prieskonių (rytietiškų prieskonių)
Apie 200 ml saulėgrąžų aliejaus (arba kito neutralaus skonio aliejaus)
Druskos, pipirų
Gaminimo eiga:
Pasiruoškite padažą. Nusausinkite avinžirnius, tačiau skysčio neišpilkite. Plakikliu sumaišykite 3 šaukštus skysčio, po truputį pilkite aliejų, kol susidarys majonezo tekstūros padažas (kuo daugiau aliejaus – tuo tirštesnis padažas). Įmaišykite sezamų pastą, pagardinkite druska, pipirais ir žaliosios citrinos sultimis.
Supjaustykite raudonąjį svogūną žiedais, apšlakstykite žaliosios citrinos sultimis ir palikite marinuotis. Naudodami šiek tiek aliejaus, apkepkite avinžirnius ir pabarstykite zataro prieskoniais.
Pagal instrukcijas ant pakuotės išvirkite bolivinę balandą. Galima naudoti tiek šiltą, tiek atvėsintą. Morką supjaustykite plonais šiaudeliais. Avokadą supjaustykite riekelėmis arba kubeliais. Perpjaukite pomidoriukus per pusę.Pagal instrukcijas ant pakuotės kepkite falafelius, kol šie taps auksinės spalvos.
Į dubenėlius dėkite šiek tiek salotų, bolivinę balandą, daržoves, falafelius. Pabarstykite granatų sėklomis ir patiekite su paruoštu padažu. Likusį padažą laikykite šaldytuve. Skanaus!
