Kaip išsikepti gardžias bandeles su aguonomis?
Vėl svarstote, kuo šiandien palepinti savo artimuosius? Ką manote apie kvapnius kepinius prie arbatos? Turime gardžių bandelių receptą, kurios tikrai pradžiugins jūsų šeimą!
Mes jums norime pasakoti, kaip nedaryti grubių klaidų gaminant mielinę tešlą ir kaip iškepti gardžiausias bandeles su aguonų įdaru.
Kaip pasigaminti gardžias bandeles?
Reikės:
2 šaukšteliai sausų mielių
4 šaukštai cukraus50 ml šilto vandens
100 g margarino
1 valgomasis šaukštas saulėgrąžų aliejaus
1 šaukštelis vanilinio cukraus
3 kiaušiniai
250 ml pieno
200 g aguonų sėklų
260 g chalvos
500 g miltų
100 g cukraus pudros
Paruošimo būdas
Prieš minkydami tešlą, turite padaryti raugą. Sumaišykite mieles su 1 valgomuoju šaukštu cukraus ir 50 ml šilto vandens.
Į paruoštą raugą supilkite pieną, suberkite likusį cukrų ir įpilkite saulėgrąžų aliejaus. Sumaišykite visus ingredientus, tada įmaišykite margariną, vanilinį cukrų, suberkite persijotus miltus ir įmuškite 2 kiaušinius.
Užminkykite tešlą ir minkykite tol, kol joje atsiras akučių.
Tada pereikite prie svarbiausio dalyko – įdaro paruošimo. Kad aguonų įdaras bandelėms nebūtų per sausas ir kartus, reikėtų užpilti aguonų sėklas verdančiu vandeniu ir virti jas 10 minučių. Tada vandenį perkoškite per sietelį, aguonas kartu su chalva sudėkite į maišytuvą ir išmaišykite ingredientus iki vientisos masės.
Padalykite tešlą į kelias lygias dalis ir kiekvieną jų iškočiokite į ovalų paplotėlį. Kiekvieną paplotėlį iš eilės aptepkite aguonų įdaru ir susukite į ritinėlį. Tada supjaustykite ritinėlius į vienodo dydžio mažus suktinukus.
Patepkite skardą saulėgrąžų aliejumi, sudėkite į ją suktinukus ir leiskite jiems pakilti.
Tada 1 kiaušinį išplakite su cukraus pudra ir gausiai apšlakstykite šiuo mišiniu bandeles.
Įkaitinkite orkaitę iki 160 laipsnių temperatūros ir kepkite bandeles 20 minučių.