Moliūgų apkepo receptas: nereikės miltų, varškės ir cukraus

Asociatyvi nuotr. Asociatyvi nuotr.

Rudenį ypatingą dėmesį vertėtų skirti moliūgams, iš kurių galima pasigaminti daugybę įvairių patiekalų. Tikėtina, kad jau esate kepę varškės apkepą su moliūgais, tačiau šį kartą norime jums pasiūlyti išbandyti kitą receptą, kuris jus sužavės paprastumu ir nuostabiu skoniu. Nereikės cukraus, miltų ar varškės, todėl šis patiekalas puikiai tiks ne tik besirūpinantiems savo sveikata, bet taip pat ir besilaikantiems dietos.

Jums reikės:

500 g moliūgų;

250 ml grietinėlės;

50 g razinų;

50 g džiovintų slyvų;

1 kiaušinio;

Kaip gaminti?

Moliūgą nulupkite, supjaustykite mažais griežinėliais ir virkite, kol šiek tiek suminkštės (užtenka 10-15 min.) Slyvas susmulkinkite, sumaišykite su razinomis, užpilkite karštu vandeniu ir kelias minutes pamirkykite. Taip pat galite įdėti  bet kokių kitų džiovintų vaisių ir riešutų. Grietinėlę lengvai išplakite su kiaušiniu, jei norite, įberkite cukraus. Nepamirškite, kad moliūgas yra saldus produktas, todėl nepersistenkite su granuliuotu cukrumi.

Išvirusius moliūgo griežinėlius sudėkite į kepimo indą, suberkite razinas, džiovintas slyvas, o tada visus ingredientus užpilkite grietinėle. Formą pašaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę 30 minučių. Paruoštą moliūgų apkepą atvėsinkite, supjaustykite porcijomis ir patiekite. Skanaus!

Portalas Zinoti.lt

Žinoti.lt

Video