Pievagrybių padažas: tinka prie pačių įvairiausių patiekalų

Zinoti.lt nuotr. Zinoti.lt nuotr.

Prekybos centruose lentynos tiesiog lūžta nuo gausybės  įvairiausių padažų. Čia siūlomi padažai žuviai, mėsai, bulvėms, keptoms daržovėms, salotoms, ir t.t.  Pažiūrėkite į jų sudėtį: skonio stiprikliai, dažikliai, kvapiosios medžiagos, didžiuliai cukraus kiekiai… Maža to, šie padažai dažniausiai yra tikrai nepigūs, todėl siūlome pasigaminti padažą patiems. Šį kartą norime su jumis pasidalinti pievagrybių padažo receptu, kuris jus sužavės paprastumu ir tiesiog nuostabiu skoniu.

Šiuo padažu gardinu makaronus, bulvių košę, vištienos patiekalus, ir t.t. Atskleisiu nedidelę paslaptį: šio padažo receptą naudoja daugybė restoranų, todėl tikrai verta pabandyti šį padažą paruošti patiems.

Jums reikės:

100 g sviesto;

300 g pievagrybių;

2 svogūnų;

300 ml vandens;

Druskos ir maltų juodųjų pipirų (pagal skonį);

1 lauro lapo;

200 ml pieno;

3 valg. š. kvietinių miltų;

Kaip gaminti?

Puode arba keptuvėje ištirpinkite sviestą ir jame pakepinkite kubeliais pjaustytus svogūnus. Nepamirškite nuolat maišyti. Pievagrybius supjaustykite griežinėliais ir suberkite į  keptuvę su svogūnais. Kepkite 10 minučių ant vidutinės ugnies nuolat maišydami. Supilkite vandenį, įdėkite lauro lapą ir mišinį užvirinkite.

Miltus  sumaišykite su nedideliu kiekiu vandens, kad nesusidarytų gumuliukai. Supilkite į keptuvę. Supilkite pieną ir maišykite, kol padažas sutirštės. Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Išmaišykite. Taigi, jums reikia tik dviejų pagrindinių ingredientų – pieno ir grybų. Beje, gana dažnai grybų padažams naudojama brangi grietinėlė ar grietinė, tačiau būtent pienas padažui suteiks aksominį skonį. Jei norite šiek tiek  kitokio skonio, įberkite arbatinį šaukštelį džiovintų kmynų.

Portalas Zinoti.lt

Žinoti.lt

Video