Jautienos mėgėjai savaitgalį sugužėjo į Leliūnus
Šeštadienį Leliūnuose pirmą kartą surengtas jautienos festivalis subūrė miestelio gyventojus ir svečius iš visos Lietuvos. Lankytojai ragavo įvairiais būdais paruoštą jautieną, klausėsi teminių paskaitų apie ekologišką maisto ruošimą ir susipažino su jautienos gamybos paslaptimis.
„Jautiena – ne tik patiekalas, tai istorija, aistra ir menas, kurį mūsų ūkininkai, virėjai nuo senų laikų puoselėja su didžiule pagarba ir atsidavimu“, – jautienos svarbą akcentavo renginio vedėja Vilija Petkūnienė. Ji papasakojo, kad Lietuvoje pirmąkart švenčiama ekologijos savaitė ir festivalis tampa vienu iš akcentų, atveriančių duris platesnėms diskusijoms apie darnų maisto vartojimą.
Vienas iš festivalio organizatorių Mindaugas Kinderis pasakojo, kad idėja surengti tokį renginį kilo seniai. „Susiduriam su tuo, kad Lietuvoje trūksta žinių apie jautieną, kaip ją gaminti, kas yra gera jautiena“, – dalijosi M. Kinderis. Viskas prasidėjo nuo jo ūkyje rengiamų edukacijų, kuriose galima ne tik paragauti steikų, palyginti skonių skirtumus, bet ir išgirsti apie jautienos produktų gamybą. Praėjusiais metais ūkininkas surengė kelias edukacijas, o šiemet jų skaičius išaugo iki 20.
