Kaip pagaminti keptus obuolius pagal autentišką močiutės receptą?

Kepti obuoliai. Portalo Zinoti.lt nuotr. Kepti obuoliai. Portalo Zinoti.lt nuotr.

Vaikystėje visi mėgdavome valgyti keptus obuolius. Deja, šį gyvenimą palikus daugeliui vyresnės kartos atstovų, norinčių ruošti šį skanėstą šeimininkių smarkiai sumažėjo. Vis dėlto, kepti obuoliai savo skoniu nenusileidžia jokiems šiuolaikiniams pyragams. Na, o apie šio patiekalo naudą kalbėti nereikia – viskas natūralu, užauginta mūsų pačių, be jokių dažiklių ar cheminių priedų! Išbandykite mūsų siūlomą receptą ir įsitikinsite, kad niekas neprilygsta šiam senoviniam desertui.

Netikėta nauda

Kad ir kaip keistai tai skambėtų, gydytojai tikina, kad kepti obuoliai yra daug sveikesni nei švieži. Pagrindinė obuolyje esanti naudinga medžiaga vadinama pektinu, kuris kepimo metu nėra sunaikinamas. Priešingai: keptą obuolį organizmas pasisavina geriau nei šviežią. Tai ypač aktualu žmonėms, turintiems didelį rūgštingumą arba jautrius dantis.

Jums reikės:

4 obuolių;
180 ml vandens;
50 g cukraus;
20 g sviesto;
40 g razinų;
25 g pekano riešutų;
1 arb. š. malto cinamono.

Kaip gaminti?

Kruopščiai nuplaukite obuolius, leiskite jiems visiškai išdžiūti, o tada aštriu peiliu išpjaukite obuolių šerdis. Atskirame dubenyje sumaišykite susmulkintus riešutus, razinas, cukrų ir cinamoną. Viską gerai išmaišykite. Į obuolius įpilkite riešutų ir razinų mišinio, ant  įdaro uždėkite po gabalėlį sviesto. Sudėkite vaisius į kepimo indą ir užpilkite verdančiu vandeniu. Kepkite pusvalandį iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Štai ir viskas: kepti  obuoliai jau paruošti! Galiu lažintis, kad jūsų šeima ir draugai tikrai pamėgs šį desertą.

Skanaus!

Zinoti.lt

Video