Rauginti kopūstai – per 3 dienas!

Žinoti.lt nuotrauka. Žinoti.lt nuotrauka.

Tiesiog neįmanoma dar greičiau paruošti raugintų kopūstų, todėl siūlome išbandyti šį labai paprastą receptą. Raugintų kopūstų mėgėjai jau spėjo įvertinti šio recepto privalumus.

Turbūt sutiksite, kad parduotuvėse siūlomi rauginti kopūstai nėra tokie skanūs kaip pagaminti namuose, tačiau kartais paprasčiausiai nėra pakankamai laiko ruošti kopūstus.

Laimei, kopūstų rauginimo procesas gali būti gerokai paprastesnis. Ragauti šiuos nuostabaus skonio kopūstus galėsite vos po trijų dienų. Jei norite ženkliai pagreitinti visą procesą, tiesiog šiek tiek pakeiskite techniką.

Tradiciniai rauginti kopūstai paruošiami per maždaug dvi savaites, tačiau šį procesą tikrai galima paspartinti. Užuot sūdę ir minkę susmulkintus kopūstus, tiesiog užpilkite juos marinatu. Rezultatas bus tikrai puikus.

Jums reikės:

5 kg šviežių kopūstų

2 morkų

1 litro vandens

80 g druskos

5 lauro lapų

Kaip gaminti?

Supilkite vandenį į puodą. Įberkite druskos ir užvirinkite vandenį. Nuimkite marinatą nuo ugnies ir leiskite atvėsti. Kopūstą supjaustykite mažais gabalėliais. Nuskuskite morkas. Sutarkuokite stambia trintuve. Į stiklinio ar molinio indo dugną įdėkite lauro lapą. Dėkite morkų ir kopūstų sluoksnį. Vėl dėkite lauro lapą ir kopūstų bei morkų sluoksnį.

Kai indas prisipildys, medinio šaukšto rankena stipriai suspauskite visus ingredientus. Ant viršaus uždėkite lauro lapą. Užpilkite marinatu ir išmaišykite mediniu šaukštu. Padėkite į tamsią vietą ir dvi dienas laikykite kambario temperatūroje. Po dviejų dienų įdėkite į šaldytuvą. Trečią dieną kopūstai jau yra paruošti patiekti.

Skanaus!

(„zinoti.lt“)

Žinoti.lt

Video