Kaip pasigaminti prancūzišką obuolių pyragą?

Kone kiekviena tauta turi bent vieną obuolių pyrago receptą. Pavyzdžiui, prancūziškas obuolių pyragas nuo kitų skiriasi išskirtinai subtiliu skoniu ir palyginti nedideliu tešlos tūriu. Nors šis desertas atrodo tikrai įspūdingai, tačiau jį paruošti yra labai paprasta. Jūsų šeimos nariai tikrai neatsisakys tokio skanėsto!

Liūdna istorija

Pasak legendos, pirmąjį prancūzišką obuolių pyragą paruošė aistringas virtuvės šefas. Vyras labai norėjo sužavėti kiekvieną vakarą jo restorane besilankančią gražuolę. Deja, virtuvės šefui labai nepasisekė, nes ši dama nemėgo saldumynų. Jis taip stengėsi padaryti jai įspūdį!

Prancūziškas obuolių pyragas

Jums reikės:

1 kg obuolių;

2 kiaušinių;

100 ml pieno;

70 g miltų;

50 g cukraus;

10 g vanilinio cukraus;

žiupsnelio druskos;

1 citrinos žievelės;

Kaip gaminti?

Kiaušinius įmuškite į gilų dubenį, suberkite druską ir abiejų rūšių cukrų. Viską gerai išplakite šluotele. Išsijokite miltus  ir suberkite smulkintą citrinos žievelę. Supilkite pieną ir viską gerai išmaišykite. Nulupkite obuolius ir išimkite jų šerdis. Paruoštus obuolius supjaustykite nedideliais griežinėliais ir dėkite tiesiai į tešlą. Taip vaisiaus minkštimas nepatamsės. Obuolius kruopščiai sumaišykite su tešla.

Kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi, dugną ir šonus patepkite sviestu. Sviestą lengvai pabarstykite miltais. Tešlą su obuoliais supilkite į kepimo formą ir sutankinkite. Pyragą kepkite 45 minutes iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Palaukite maždaug pusvalandį, kol pyragas atvės, ir patiekite.

Portalas Zinoti.lt

Žinoti.lt

Video