Savaitgalį kartu su vaikais pasigaminkite puikių desertų
Savaitgalį kviečia pasigaminti desertų ir jais pasidalinti su kitais. Į pyragų kepimą įtraukite ir mažuosius šeimos narius, kuriems tai bus puiki proga išbandyti savo jėgas desertų gamyboje ir jų dekoravime. Be to, kartu praleistas malonus laikas su artimaisiais yra svarbiausia.
Svarbiausia taisyklė – paprastumas
Gamindami su vaikais, pradėkite nuo paprastų receptų – jie neturėtų būti sudėtingi ar reikalauti ypatingos technikos. Paprasta sviestinė tešla, obuolių pyragas ar šokoladinis keksas yra puikus pasirinkimas. Svarbu neskubėti, leisti vaikams mėgautis procesu ir drąsiai eksperimentuoti.
Pasirūpinkite ir įvairiais papuošimais: spalvotais pabarstukais, vaisių gabalėliais, šokolado drožlėmis. Jie padės vaikams išreikšti savo kūrybiškumą. Be to, jei vaikai nori sukurti netobulą pyragą su netikėtais papuošimais ar įdomiais skoniais, leiskite jiems tai daryti. Net jei pyragai atrodys šiek tiek netvarkingai, jie vis tiek bus ypatingi, nes kiekvienas kąsnis bus pripildytas džiaugsmo ir meilės.
Paprastas vanilinis pyragas
Jums reikės:
3 kiaušinių;
125 g cukraus;
400 g miltų;
1 a. š. kepimo miltelių;
250 g natūralaus jogurto;
120 g aliejaus;
1 a. š. vanilinio cukraus;
Mėgstamų papuošimų, uogų.
Paruošimas:
Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Kiaušinius suplakite su cukrumi, kol masė taps šviesi ir puri. Įmaišykite jogurtą, o tuomet suberkite vanilinį cukrų ir įpilkite aliejaus. Suberkite miltus su kepimo milteliais ir švelniai išmaišykite. Supilkite tešlą į kepimo formą ir kepkite apie 30–35 minutes, kol pyragas bus auksinės spalvos ir iškepęs. Atvėsusį pyragą kartu su vaikais dekoruokite plakta grietinėle, spalvotais pabarstukais ar uogomis.
Šokoladinis pyragas su sviestiniu kremu
Šiam pyragui reikės:
400 g miltų;
120 g kakavos miltelių;
150 g cukraus;
1 a. š. kepimo miltelių;
1 a. š. sodos;
2 kiaušinių;
120 g aliejaus;
100 g pieno;
1 a. š. vanilinio cukraus;
papuošimų.
Sviestiniam kremui reikės:
200 g sviesto;
400 g cukraus pudros;
2–3 v. š. pieno.
Paruošimas:
Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Sumaišykite miltus, kakavos miltelius, kepimo miltelius ir sodą. Kitame dubenyje suplakite kiaušinius su cukrumi, įpilkite aliejaus, pieno ir įberkite vanilinio cukraus. Po truputį įmaišykite miltų mišinį. Supilkite tešlą į kepimo formą ir kepkite apie 30–35 minutes.
Kol pyragas kepa, pasiruoškite kremą. Sviestą prieš plakdami palikite porai valandų kambario temperatūroje, jog jis suminkštėtų, tuomet jį išplakite su cukraus pudra, įpilkite pieno, kad kremas būtų lengvesnis.
Atvėsusį pyragą aptepkite sviestiniu kremu. Vaikams be abejonės patiks dekoruoti šį pyragą pabarstukais, šokolado drožlėmis ar kitais papuošimais.
Riešutinis bananų pyragas
3 gerai sunokusių bananų;
100 g sviesto;
150 g cukraus;
2 kiaušinių;
200 g miltų;
1 a. š. kepimo miltelių;
0,5 a. š. sodos;
Žiupsnelio druskos;
Vanilinio cukraus pagal skonį.
Papuošimui:
riešutų mišinio.
Gaminimas:
Įkaitinkite orkaitę iki 180°C ir pasiruoškite kepimo formą (galite ją ištepti sviestu arba naudoti kepimo popierių). Dideliame dubenyje sutrinkite bananus iki tyrės. Į bananus sudėkite kamabario temperatūroje bent porą valandų palaikytą minkštą sviestą ir cukrų, viską gerai išplakite. Į dubenį įmuškite kiaušinius ir dar kartą išplakite. Tuomet suberkite miltus, kepimo miltelius, sodą, druską ir vanilinį cukrų. Gerai išmaišykite, kol tešla taps vientisa.
Supilkite tešlą į kepimo formą ir kepkite apie 50–60 minučių, kol pyragas taps aukso spalvos, o įkišus pagaliuką jis išlips švarus. Ištraukus pyragą iš orkaitės, leiskite jam šiek tiek atvėsti. Tada galite ant viršaus uždėti riešutus.