Per Kūčias ir Kalėdas lazdijiečiai mėgausis įspūdingais patiekalais

Dzūkų žinių nuotr. Dzūkų žinių nuotr.

Šventės jau ne už kalnų – artėja Kūčios, Kalėdos, Naujieji metai. Socialiniuose tinkluose gausu dovanų pasiūlymų, šventinių dekoracijų idėjų, kvietimų rezervuoti vietas restoranuose ir kavinėse, o taip pat – užsisakyti maistą išsinešimui į namus, kad nereikėtų patiems plušėti virtuvėje. Mūsų rajono maitinimo įstaigos ir maisto gamintojai jau siūlo šventinių patiekalų sąrašus. Gaminti patiems nebereikės – viskas bus paruošta už jus.

Kūčių vakarienei siūloma gausybė tradicinių patiekalų, tačiau atsiranda ir naujovių. Tiesa, komentatoriai dažniausiai pasigenda paprastų, vaikystę primenančių Kūčių valgių ir teigia, kad kai kurios naujovės visai nebūdingos mūsų tradiciniam Kūčių stalui. Kiti gi ragina ragauti tai, ko širdis geidžia. O pasiūlymų išties netrūksta – nuo klasikinės silkės su morkomis Kūčių vakarienei iki keptų paršelių Kalėdoms.

Siūlomi įvairūs Kūčių ir Kalėdų stalo rinkiniai, šventiniai meniu ir specialūs pasiūlymai. Kūčių vakarui siūloma silkė su morkomis, pievagrybiais ir kaparėliais, su miško grybais ar šviežiomis daržovėmis, silkės tartaras su grybais, žuvies vyniotiniai, brokolių mišrainės, salotos su šviežiu tunu, skumbre ir avokadu, kalmarų žiedai, sušiai su lašiša, krevetėmis, krabų lazdelės tešloje, sterko filė su migdolų drožlėmis, lašišų tortai, kišas su lašiša, kriaušėmis ir pelėsiniu sūriu, burokėlių karpačas su ožkos sūriu, brusketų rinkinys be mėsos, paelija su jūros gėrybėmis ir net virti vėžiai.

Kalėdoms galima užsisakyti marinuotą antį, žąsį, kalakutą ar paršelį.

Kūčių vakarienė vienam asmeniui gali kainuoti nuo 29 iki 30 eurų.

Dzūkų žinios

Video