Kaip NMA rotveileris suleido dantis į tikrą ūkininką. Prarasti 27 000 eurų (VIDEO)

Nacionalinė mokėjimų agentūra (NMA) pastaruoju metu teisinasi dėl pernelyg drastiškų jos darbuotojų patikrų ir sankcijų ūkininkų atžvilgiu. Tiesa, teisinimasis labiau primena deklaracijas, o ne realų norą siekti skaidrumo.

Viename savo pranešimų NMA teigia, esą 2/3 jaunųjų ūkininkų pateiktų projektų yra fiktyvūs, ginamasi skaidrumo siekiais ir panašiai, tarsi pagal nutylėjimą išsyk įvardijant žmones pažeidėjais. NMA teiginiai taip pat labiau primena deklaratyvius šūkius, o ne nuoširdų norą padėti žemdirbiams, jiems patarti ir pagelbėti įsisavinant Europos Sąjungos ir valstybės biudžeto skirtą paramą projektams.

Tai jau trečias „Agrobitė play“ pakalbintas ūkininkas, kuris atskleidžia, jog NMA dirba metodais, primenančiais komjaunuoliškas iniciatyvas bausti, įskųsti ir sužlugdyti, nei padėti jauniems žmonėms taisyklių ir reikalavimų raizgalynėje.

Visa tai dažnai baigiasi teismais, kai ūkininkai bylinėjasi su NMA, kuri, suprantama, teisines išlaidas dengia iš visų mokesčių mokėtojų kišenės.

Būtinai pasižiūrėkite šį interviu trečiadienį ir nepamirškite užsiprenumeruoti nemokamo "Agrobitė play" kanalo "Youtube" tinkle, kad nepraleistumėte nieko svarbaus.

Video