Nereikalingieji. Kodėl Lietuvai nusispjauti ant jaunų ūkininkų? (VIDEO)

Daug kalbama apie tai, kad Lietuvos kaimas miršta ir būtina imtis priemonių, kad jaunimas grįžtų dirbti į kaimą. Tam prikurta įvairių programų ir strateginių planų. Skiriama dešimtys milijonų eurų ūkininkų įsikūrimui.

Tačiau kaip rodo tokių ūkininkų patirtis, visa tai tik kalbos, paremtos deklaracijomis, o realybė kur kas baisesnė nei gali įsivaizduoti jaunas žmogus.

Dainius Pracius ir Marius Pracius yra broliai, užsimoję sukurti atskirus ūkius. Vienam jų 36-eri, kitam – 38 metai. Abu jie pasinaudojo parama, skirta jaunųjų ūkininkų įsikūrimui.

Tačiau gražius lūkesčius netrukus pakeitė pesimizmas ir kova už būvį, kai Nacionalinė mokėjimo agentūra vyrams planuoja pritaikyti net po 20 000 eurų sankcijų.

Šokiruoja ne tik sankcijų dydžiai už sandėlius, kurie iš esmės atitiko projektinius reikalavimus, bet pats NMA specialistų bendravimas su žmonėmis, panorusiais grįžti į kaimą.

Apie tai ir žiūrėkite šiame "Agrobitė play" siužete, o kartu neužmirškite užsiprenumeruoti mūsų nemokamo "Youtube" kanalo "Agrobitė play", kad nepraleistumėte štai tokių pasakojimų.

Video