Saulės elektrinės ūkių žemėje atsiranda ir neprašytos. Ką daryti ir kaip išgyventi energetinę krizę smulkiesiems (VIDEO)

Kauno rajono ūkininkai jau mėgina spręsti susidariusią situaciją, kai net derlingose žemėse kyla saulės elektrinės, o tam pasipriešinti beveik nėra jokių galimybių. Tad Kauno rajono žemdirbiai jau mėgina rasti sutarimą su elektrinių plėtotojais, kad plotą, kurį užima elektrinės, būtų galima deklaruoti kaip pievas.

Po elektrinių skydais galima tiesiog ganyti avis, o atėjus laikui jas parduoti gyvulių  supirkėjams. Ar pavyks pasiekti šį susitarimą, kalbama šiame interviu su Kauno rajono ūkininkų sąjungos pirmininku Mindaugu Maciulevičiumi.

Be kita ko, ketvirtadienį buvo kalbėta ir apie kitas problemas, tarp kurių Karalgirio miškų masyvo laukinių žvėrių daroma žala apylinkėse esantiems gausiems pasėliams, nors čia rengiamos išimtinai komercinės medžioklės.

Kita tema – kaip perimti dirbamą žemę iš asmenų, kurie jos visai nedirba, o tik pelnosi iš žemdirbių. Ir svarbiausia, kaip bus kompensuojama ūkininkams pabrangusi elektra. Ar iš šios situacijos laimėtojais išeis tik stambūs ūkiai ar visgi bus kompensuojama visiems.

Video