Sausainiai su riešutais Kalėdoms ir ne tik!
Šiuos sausainius paruošite tiesiog žaibišku greičiu. Šio deserto net nereikės kepti! Pagrindui naudoju įprastus parduotuvėje pirktus sausainius, tačiau, žinoma, juos galite išsikepti ir patys. Išbandykite šį receptą ir nustebinkite savo šeimos narius!
Jums reikės:
Apvalių sausainių (geriausia rinktis didesnio dydžio);
Serbentų uogienės;
Šokolado glaistui:
Tirpinto šokolado;
Šiek tiek aliejaus;
Riešutų masei:
190 g smulkintų riešutų;
90 g cukraus pudros;
1 pakelio vanilinio cukraus;
90 g sausainių trupinių;
30 ml pieno;
šalekėlio romo.
Kaip gaminti?
Jei neturite didelių sausainių, pagrindą galite pasigaminti iš tešlos paruoštukų. Iš tešlos išpjaukite maždaug 2–3 cm skersmens apskritimus.Kepkite vidutinėje temperatūroje.
Riešutų įdaras: Užvirinkite pieną. Suberkite smulkintus riešutus. Virkite maždaug 1 minutę, nuolat maišydami. Nukelkite nuo ugnies. Suberkite cukrų ir sausainių trupinius. Įpilkite šlakelį romo. Viską gerai išmaišykite. Ant sausainių tepkite ploną serbentų uogienės sluoksnį. Užtepkite riešutų masės sluoksnį. Jei norite, kad sausainiai atrodytų puošniau, naudokite konditerinį maišelį.
Šokolado glaistas: Šokoladą ištirpinkite vandens vonelėje su trupučiu riebalų. Užtepkite an sausainių ir palaukite, kol sustings.