Latvijos ūkininkų protesto akcijos vyksta 16-oje šalies miestų

Ūkininkų protestas. Anykštos nuotr. Ūkininkų protestas. Anykštos nuotr.

Pirmadienį 16-oje Latvijos miestų vyksta šalies ūkininkų protesto akcijos. Tai pranešė organizacija „Valstiečių saeima“, kuria remiasi portalas LSM.
Ūkininkai protestuoja Liepojoje, Salduje, Talsuose, Tukume, Kuldygoje, Jelgavoje, Jekabpilyje, Daugpilyje ir kituose miestuose.
Jie reikalauja nedelsiant, be pereinamojo laikotarpio, uždrausti rusiškų ir baltarusiškų maisto produktų importą, grąžinti sumažintą 5 proc. PVM tarifą latviškiems vaisiams ir daržovėms, mažinti biurokratinį vilkinimą žemės ūkio sektoriuje, didinti galimybes naudotis plėtros programomis ir apyvartiniu kapitalu, panaikinti žemėnaudos ribojimus.
Valstybinė policija anksčiau pareiškė, kad prižiūrės tvarką, ir perspėjo, kad renginio metu nacionalinės ir regioninės reikšmės keliais įvairiais maršrutais važiuos žemės ūkio technika. Tai gali apsunkinti eismą, todėl žinyba paragino visus eismo dalyvius iš anksto susiplanuoti maršrutus, atsižvelgiant į galimus ribojimus. Policija taip pat priminė ūkininkams, kad akcijos metu turi būti laikomasi visų įstatymo reikalavimų.
 

Video