GEA koncernas investuoja į galvijų mėšlo perdirbimo technologiją
Pieno produktų gamyba iki 2030 metų pasaulyje išaugs maždaug 20-30 proc., todėl didieji pienininkystės pramonės atstovai vis daugiau investuoja ir į mėšlo tvarkymo technologinius sprendimus, rašo „Global Dairy“.
GEA koncernui priklausanti kompanija "GEA Farm Technologies" parodoje „EuroTier“ paskelbė apie strateginę partnerystę su "N2 Applied" bendrove.
"Mėšlo apdorojimas yra labai svarbus GEA ateičiai, – sako "GEA Farm Technologies" generalinis direktorius Peter Lauwers‘as,. – Jau turėjome įvairių sprendimų, skirtų melžimui ir šėrimui. Mėšlas yra trečioji svarbi galvijininkystės šaka, kuriai iki šiol nesiūlėme jokių sprendimų".
Pasak vadovo, dabar viskas keičiasi. "Mes būsime atsakingi už galvijų mėšlo apdorojimo įrenginio gamybą ir pardavimus visame pasaulyje, - sako P. Lauwers‘as.
Anot jo, ateityje išaugsianti pieno produktų gamyba kelia naujus iššūkius.
„Plėtrą turi lydėti rūpinimasis aplinkosauga, todėl azoto ir metano išmetimai turi būti mažinami", – teigia „GEA Farm Technologies“ direktorius.
Įmonė siūlo rinkai kokybiškesnių trąšų gamybos iš mėšlo technologiją, į kurią investicijos 100-200 galvijų valdančiam ūkiui atsieitų 250 000 – 275 000 eurų.
Pasak bendrovės, ūkis susikurtų 2-3 kartus kokybiškesnes trąšas, nei įprastai tręšiant mėšlu. Įrenginio atsipirkimas sudaro nuo 5 iki 8 metų.