Kavą užpilate verdančiu vandeniu? Nustokite taip daryti

Asociatyvi nuotr. Canva nuotr. Asociatyvi nuotr. Canva nuotr.

Daugelis mūsų negali įsivaizduoti ryto be puodelio aromatingos kavos. Tačiau ar kada susimąstėte, kad netinkamai ją ruošdami galite sugadinti jos skonį ir net prarasti dalį jos išskirtinių savybių?

Viena iš dažniausiai daromų klaidų – naudoti verdantį vandenį ruošiant kavą. Nors tai atrodo greita ir paprasta, iš tikrųjų toks būdas gali apkartinti kavą ir sumažinti jos kokybę. Jei norite mėgautis tikruoju kavos skoniu, pats metas sužinoti, kodėl verdantis vanduo nėra jūsų kavos draugas ir kokie metodai suteiks geriausią rezultatą. Pradėkime!

Tobula kava. Kaip ją pasidaryti?

Tinkamos vandens temperatūros pasirinkimas priklauso nuo daugelio veiksnių, tokių kaip pupelių rūšis ir virimo būdas. Tačiau mes niekada nenaudojame verdančio vandens! Tikriausiai paklausite, kodėl tai taip svarbu. Per aukšta vandens temperatūra sukels kartumą, rūgštų poskonį. Sklando mitas, kad verdantis vanduo atskleidžia pupelių geriausias savybes. Deja, tiesa yra visiškai kitokia, o šios teorijos šalininkai greičiausiai dar nėra gėrę tinkamai paruoštos kavos.

Dabar, kai jau turime teoriją, laikas pereiti prie praktikos. Kokia vandens temperatūra geriausiai tinka mūsų kavai? Saugiausias diapazonas laikomas 89–94 laipsnių. Dauguma kavų bus geresnės aukštesnėje nei 90 laipsnių temperatūroje. Kaip matote, tai minimalus temperatūros skirtumas, bet labai didelis bendro skonio skirtumas.

Verta paminėti, kad žemesnė vandens temperatūra leidžia išgauti rūgščias, citrusines natas, o esant aukštesnei vandens temperatūrai, dažniausiai atsiranda kartaus ir gilaus skonio. Tačiau niekada neviršykite 97 laipsnių ribos, taip tiesiog sudeginsite pupeles. Karti kava ryte tikrai nebus maloni patirtis.

Kaip išvirti tobulą kavą?

Pačioje pradžioje minėjome, kad kiekvienas turime savo pageidavimus ir ne visiems patiks tokia pati kava. Būtent dėl ​​to, ruošiant kavą geriausia išbandyti skirtingas temperatūras. Galbūt rasite naujų skonių, o senieji bus pamiršti. Kiekviena pupelė yra visiškai skirtinga, todėl skirtingų derinių išbandymas yra būdas atrasti savo skonį. Kad visas procesas būtų lengvesnis, verta investuoti į lazerinį termometrą arba virdulį su termometru. Taip jums bus daug lengviau kontroliuoti vandens temperatūrą. Tokios įrangos kaina yra tikrai prieinama, todėl verta ją įsigyti, kad būtų galima ramiai eksperimentuoti virtuvėje.

 

Žinoti.lt

Video