Tobuli kalėdiniai medaus sausainiai: būtinai išbandykite šį receptą!

Sausainiai. Zinoti.lt nuotr. Sausainiai. Zinoti.lt nuotr.

Galite tikėtis 100% sėkmės: paruošti šiuos sausainius bus tikrai labai paprasta. Visi, kas ragavo šiuos sausainius, gali patvirtinti, kad šis receptas yra tiesiog tobulas.

Šį receptą išbandžiau pati ir galiu patvirtinti, kad šie sausainiai yra tiesiog nuostabūs.

Jums reikės:

Tešlai:

  • 480 g kvietinių miltų;
  • 190 g cukraus pudros;
  • 90 g sviesto;
  • 60 g medaus;
  • 2 kiaušinių;
  • 2 kiaušinių trynių;
  • 1,25 g sodos.

Kremui:

  • 80 ml pieno;
  • 1 trynio;
  • 150 g granuliuoto cukraus;
  • 200 g sviesto (kambario temperatūros);
  • 2 pakelių pudingo miltelių;
  • 500 ml grietinėlės.

Kaip gaminti? Iš visų ingredientų rankomis išmaišykite tešlą. Tešlą iškočiokite į ploną lakštą. Formuokite sausainius. Padėkite ruošinius ant riebalais išteptos kepimo skardos. Kepkite 200 laipsnių temperatūroje iki auksinės spalvos (maždaug 10 minučių). Virkite klasikinį pudingą – iš pieno, pudingo miltelių ir cukraus. Nukelkite nuo ugnies ir atvėsinkite. Išplakite minkštą sviestą. Pudingui atvėsus, supilkite sviestą ir išplakite. Kremas jau paruoštas. 500 ml grietinėlės išplakite su cukrumi iki standumo. Sausainius aptepkite kremu ir konditeriniu maišeliu įspauskite plaktos grietinėlės. Dėkite antrą sausainių sluoksnį. Pabarstykite cukraus pudra.

Štai ir viskas: galite patiekti.

Skanaus!

Žinoti.lt

Video