„Žaliojoje savaitėje“ dėmesį prikaustė ir lietuviška duona milžinė
Parodoje Lietuvos stende vykusi duonos milžinės degustacija pritraukė būrį parodos Berlyne „Žalioji savaitė“ lankytojų, kurie ne tik įvertino jos skonį, bet ir skubėjo įsiamžinti fotografijose.
Šiai duonai iškepti Radviliškio kaimo kepykla sunaudojo 88 kg tešlos, pagamintos iš pasijotų ruginių miltų, vandens, raugo, kuriuo ji kildinama, druskos, kmynų ir žiupsnelio cukrus. Tai – tradicinė, ruginė duona, vadinama „Ūkininko duona". Ją kepė keturios kepėjos, o į krosnį „šovė" ir „traukė" šešiese, nes ji labai didelė ir sunki. Kepalas duonos siekė pusantro metro ilgio ir metrą pločio.
Norėdami komentuoti prisijunkite prie facebook