Ūkininkų lyderio šeimos receptas: pica savaitgaliui!
„Palepink šeimyną savaitgalį. Taip galima pavadinti šį patiekalą. Tai – orkaitėje kepta šeimyninė pica, kurią mes kartais pasigaminame savaitgaliais. Vaikai sako, kad tikrai ji skaniai pavyksta ir nepraleidžia progos pasmaguriauti. Taigi, norėtume pasidalinti šiuo receptu su visais picos mėgėjais“, – šypsosi Mindaugas Petkevičius, rajono tarybos narys, Rokiškio rajono ūkininkų sąjungos pirmininkas.
Reikės 500 g miltų, 250 ml drungno vandens, 30 g alyvuogių aliejaus, 7 g sausų mielių, žiupsnelis druskos ir žiupsnelis cukraus. Viską gerai suminkyti (reikėtų minkyti apie 10 minučių) ir palikti 2-3 val. šiltai užklotą, kad tešla pakiltų. Vėliau tešla dedama į skardą, kurioje prieš tai patiesiamas kepimo popierius. Per visą skardą padaromas picos padas.
„Dabar prasideda mano darbas. Pirmiausiai picos padą ištepu majonezu, paskui ant jo tolygiai paskleidžiu kečiupą. Toliau dedu pjaustytos dešros, kurios negailiu ir ant jos tarkuoju fermentinį sūrį (apie 250g). Naudoju vieną raudoną papriką, ją supjaustau pailgais nedideliais gabaliukais ir uždedu ant sūrio. Mėgstu aštriai, todėl šalia paprikos dar pridedu nedidelių, pjaustytų jelapeno gabaliukų, tačiau dalį picos palieku ir be jelapeno“, – recepto paslaptimis dalinosi M. Petkevičius.
Tada picą dedame į jau įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę ir paliekame kepti 15 minučių.
Skanaus!