Mėlynių pyragas per 5 minutes
Ieškote greito, puraus ir vasara dvelkiančio deserto? Šis minkštas pyragas su mėgstamų uogų įdaru tikrai taps jūsų nauju mėgstamiausiu kepiniu! Pagaminti jį labai paprasta – nereikia jokių ypatingų įgūdžių ar įrankių, o rezultatas – nepaprastai skanus. Puikiai tinka tiek savaitgalio pasilepinimui, tiek svečių vaišinimui. Išbandykite šį universaliai pritaikomą receptą – pyragas visada pavyksta!
Jums reikės:
(stiklinės tūris = 200 ml)
- 1 stiklinės jogurto arba kefyro
- 1 stiklinės manų kruopų
- 1 stiklinės cukraus
- 1 stiklinės paprastų miltų
- 2 kiaušinių
- 1/3 arbatinio šaukštelio druskos
- 100 ml augalinio aliejaus
- 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
100 g bet kokių uogų ar vaisių (neprivaloma):
- Mėlynių
- Aviečių
- Gervuogių
- Serbentų
Gaminimo eiga:
Kiaušinius, druską ir kefyrą supilkite į gilų dubenį. Tada suberkite cukrų. Viską suplakite plaktuvu. Tada suberkite manų kruopas. Plakite, kol gausite tirštesnę tešlą, panašią į blynų tešlą. Į dubenį suberkite miltus ir kruopščiai išmaišykite plaktuvu. Galiausiai įmaišykite aliejų ir kepimo miltelius. Dar kartą viską gerai išmaišykite. Į tešlą suberkite uogas (mes naudojome mėlynes). Išmaišykite mentele. Kepimo formą ištepkite minkštu sviestu. Tada į kepimo skardą supilkite tešlą. Išlyginkite ją tolygiai. Dėkite masę į orkaitę. Kepkite 30-35 minutes 180°C temperatūroje.
Kai atvės, galėsite patiekti. Mėgaukitės!
