Tobuliausios naminės spurgos, po kurių apsilaižysite visus pirštus

Spurgos. Zinoti.lt nuotr. Spurgos. Zinoti.lt nuotr.

Už nuostabų glotnumą atsakinga paprasta plakta grietinėlė – šios spurgos purios ir visai neriebios!

Jums reikės (48 spurgoms):

1 kg miltų;
1 pakelio šviežių mielių;
600 ml pieno;
1 pakelio plaktos grietinėlės (33%, 250 ml);
1 arbatinio šaukštelio druskos;
2 arbatinių šaukštelių cukraus;
4 kiaušinio tryniai (jei kiaušiniai didesni, užtenka 3);
50 ml romo.

Įdarui:

mėgstamos uogienės;
cukraus pudros;
jogurto;
kiaušinių baltymų;
plaktos grietinėlės.

Gaminimo eiga:

Sumaišykite 200 ml pieno, pusę arbatinio šaukštelio cukraus ir mieles. Įdėkite truputį pusiau rupių miltų ir išmaišykite, palikite pakilti bent 10 min.

Į likusius išsijotus miltus suberkite druską ir cukrų ir išmaišykite. Supilkite mieles, sudėkite kiaušinių trynius, supilkite grietinėlę, romą, likusį pieną. Viską gerai išmaišykite – bus gana skysta tešla, ​​tačiau minkant įgaus kiek kitokią konsistenciją.

Mediniu šaukštu gerai viską išmaišykite ir tešla gražiai iškils, vėliau mediniu šaukštu ją galėsite minkyti. Uždenkite tešlą rankšluosčiu.

Palikite kilti šiltoje vietoje bent jau 1 valandai ar net pusantros valandos. Išimkite tešlą iš dubens – ji bus tarsi voratinklis kuris prilimpa prie rankų, bet nesvarbu. Ant miltais apibarstyto stalviršio padėkite tešlą, apibarstykite miltais jos viršų, ir apverskite.

Tešla bus minkšta – ji jokiu būdu neturi būti kieta. Padalinkite ją per pusę ir leiskite antram tešlos gabaliukui dar pakilti dubenyje, likusią tešlą lengvai apibarstykite miltais, iškočiokite iki 0,5 cm storio.

Tešla neturėtų būti lipni, aliejumi pateptu puodeliu išpjaukite apskritimus. Patartina kurį laiką leisti jiems pakilti ant stalviršio. Verdant spurgoms, puode su aliejumi reikėtų turėti apie 4-5 gabalėlius morkų – apie 2 mm storio (aliejus taip greitai nesudegs).

Dėmesio, aliejus neturi būti smarkiai kaitinamas, liepsna neturi būti stipri, bet ji neturi būti ir minimali, kitaip spurgos bus kietos. Vieną pusę spurgų virkite puodą uždengę dangčiu, o tada kepkite kitą spurgų pusę be dangčio. Į dubens dugną įdėkite popierinę servetėlę, ji sugers riebalus. Linkime jums skanaus!

Zinoti.lt

Video