Kaip išvengti susirgimo salmonelioze vartojant kiaušinius?

Asociatyvi nuotr. Asociatyvi nuotr. "Canva" nuotr.

Apie kiaušinius atrodo, kad žinome jau viską, tačiau už šio, vieno maistingiausio maisto produkto slepiasi ir grėsminga bakterija – salmonella. Kiaušinis – neatsiejamas ateinančių Šv. Velykų simbolis, todėl siekiant apsaugoti save ir šventės dalyvių sveikatą, raginame prisiminti, kaip saugiai apdoroti kiaušinius, jog būtu išvengta salmoneliozės užsikrėtimo.

Visų pirma, nupirkto kiaušinio iškart plauti nereikėtų ir iki maisto ruošimo kiaušinius reikėtų laikyti neplautus, kadangi ant šviežio kiaušinio lukšto yra natūrali apsauginė plėvelė, kuri saugo kiaušinį nuo mikroorganizmų patekimo.

Vis dėl to, kad būtume užtikrinti kiaušinio sauga, kiaušinį prieš valgant reikėtų tinkamai termiškai apdoroti - rekomenduojama juos virti ne mažiau kaip 5 minutes, verdančiame vandenyje, kadangi Salmonella bakterija žūsta tik aukštoje temperatūroje.

Video