Lengvai paruošiami kalakutienos maltinukai ir sumuštiniai su lašiša ir avokadu
Pasibaigus savaitgaliui, norisi pasilepinti lengvais ir greitai paruošiamais pietumis arba pusryčiais. Kviečiame prie viryklės neužtrukti ilgai bei pasigaminti lengvai paruošiamus kalakutienos maltinukus. Procesas – greitas, o skonis – nuostabus!
Greitai ir paprastai paruošiami kalakutienos maltinukai
Patiekalui reikės:
600 g smulkintos kalakutienos iš šlaunelių;
1 smulkiai supjaustyto svogūno;
2 pjaustytų česnako skiltelių;
1 kiaušinio;
3 v. š. džiovintų mėtų;
Druskos ir pipirų pagal skonį;
Aliejaus kepimui;
Ryžių, grikių arba bulvių garnyrui;
Šviežių arba marinuotų daržovių.
Dubenyje sumaišykite smulkintą kalakutieną, svogūną, česnakus, džiovintas mėtas ir kitus prieskonius, į masę įmuškite kiaušinį, ir dar kartą gerai išmaišykite. Iš gautos masės suformuokite nedidelius maltinukus. Įkaitinkite aliejų keptuvėje iki vidutinės kaitros. Apie 5–7 minutes kepkite kalakutienos maltinukus, kol jie taps auksinės spalvos.
Iškeptus maltinukus patiekite kartu su virtais ryžiais ar grikiais, taip pat keptomis bulvėmis. Paskaninkite juos mėgstamomis šviežiomis arba marinuotomis, raugintomis daržovėmis.
Šaltai rūkytos lašišos sumuštiniai su avokadu
Jums reikės:
8 riekelių mėgstamos duonos;
200 g šaltai rūkytos arba sūdytos lašišos filė;
1 didelio supjaustyto avokado;
Krapų ar petražolių pagal skonį;
Druskos ir pipirų pagal skonį;
Šlakelio citrinos sulčių;
Šlakelio alyvuogių aliejaus kepimui.
Lašišą ir avokadą supjaustykite plonais griežinėliais. Pakepinkite mėgstamą duoną alyvuogių aliejuje, kol gražiai apskrus. Ant pakepintos duonos sudėkite avokado griežinėlius ir lašišą. Sumuštinius apibarstykite krapais ar petražolėmis bei druska ir pipirais, apšlakstykite citrinos sultimis. Skanaus!