Sotus bei maloniai sušildantis pikantiškas vištienos ir cukinijų troškinys

Asociatyvi nuotr. Asociatyvi nuotr.

Darganotą dieną taip ir norisi jaukiai susisukti į pledą bei mėgautis šildančiais skanumynais. Vienu tokiu gali būti sotus ir maloniai pikantiškas vištienos ir cukinijų troškinys – patiekalas, kuris kainuos vos kelis eurus, o džiugins ne vieną dieną. 

Troškiniui reikės:

600 g šviežios vištienos filė juostelių;

2 vidutinio dydžio cukinijų;

1 saldžiosios paprikos;

2 skiltelių česnako;

4–5 skiltelių marinuotos aitriosios Jelapeno paprikos;

2–3 cm ilgio šviežio imbiero šaknies arba 50 g marinuoto imbiero;

3 v. š. sojų padažo;

2 v. š. augalinio aliejaus;

1 a. š. sezamų aliejaus;

Druskos ir pipirų pagal skonį.

Virtų ryžių arba makaronų garnyrui;

Petražolių, sezamo sėklų papuošimui.

Į dubenį sudėkite vištienos filė juosteles, įberkite druskos, pipirų, įpilkite šlakelio sojų padažo ir išmaišykite. Atidėkite kelioms minutėms, kad pasimarinuotų.

Mažame dubenėlyje paruoškite padažą: įpilkite sojų padažo, sezamų aliejaus. Jei norisi daugiau aštrumo, susmulkinkite marinuotas aitriąsias Jelapeno paprikas ir suberkite į dubenėlį. Susmulkinkite česnaką ir imbierą, cukinijas supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais, o papriką – pailgais šiaudeliais.

Iki vidutinės kaitros įkaitinkite didelę keptuvę arba specialią „Wok“ keptuvę. Įpilkite šlakelį augalinio aliejaus ir pakaitinkite. Sudėkite marinuotą vištieną ir kepkite apie 3–4 minutes, kol mėsa įgys gražų auksinį atspalvį. Jai iškepus, išimkite iš keptuvės ir atidėkite.

Į tą pačią keptuvę įpilkite dar šiek tiek aliejaus. Suberkite smulkintą česnaką ir imbierą, pakaitinkite apie 30 sekundžių, kad atsiskleistų intensyvus aromatas. Tuomet sudėkite pjaustytas cukinijas ir papriką, ir nuolat maišydami kepkite apie 3–4 minutes, kol jos kiek paminkštės, bet vis dar bus lengvai traškios.

Į keptuvę sudėkite apkepintą vištieną, supilkite paruoštą padažą ir kepkite dar apie 2–3 minutes. Nuolat maišykite, kad padažas apgobtų visus ingredientus.

Patiekalą paruošus, patiekite jį kartu su virtais ryžiais, makaronais ar kitu mėgstamu garnyru. Papuoškite viską petražolių lapeliais, sezamo sėklomis.

Skanaus!

Video