Receptas: kopūstai žiemai stiklainiuose
Rauginti kopūstai gydo nuo peršalimo, stiprina imunitetą ir yra nuostabaus skonio, taigi, nieko keisto, kad juos mėgsta beveik visi. Raugintų kopūstų nauda vertinama šimtmečius: iš pradžių tai buvo tiesiog būdas išsaugoti šią daržovę žiemai, o šiandien rauginti kopūstai yra įvairių patiekalų dalis. Dėl puikaus skonio rauginti kopūstai gana dažnai patiekiami kaip garnyras. Dėl labai didelio vitamino C kiekio rauginti kopūstai stiprina imunitetą ir padeda organizmui kovoti su infekcijomis. Taigi, tikrai verta paruošti raugintų kopūstų žiemai.
Jums reikės:
1 kg kopūstų;
1-2 arb. š. druskos;
Jei norite, galite įdėti tarkuotų morkų, rūgščių obuolių, spanguolių, slyvų.
Kaip gaminti?
Kopūstą gerai nuplaukite ir nuvalykite. Išmeskite visus lapus su rudomis dėmėmis. Smulkiai supjaustykite kopūstą. Į indą sudėkite susmulkintus kopūstus. Iš pradžių dėkite tik 2-3 saujas kopūstų ir stipriai suspauskite kumščiu. Įberkite druskos. Pakartokite procedūrą. Įdėkite dar saują kopūstų, išmaišykite ir pasūdykite. Dėkite kopūstus, kol indas prisipildys. Uždenkite indą lėkšte. Suspauskite ir sudėkite į kitą indą su vandeniu.
Dabar reikės kantrybės: rauginti kopūstai bus paruošti po 2 savaičių. Kasdien atidarykite indą ir mediniu šaukštu išmaišykite kopūstus. Indą su kopūstais laikykite patalpoje, kurioje oro temperatūra siekia 18-22°C.
Skanaus!
Portalas Zinoti.lt