Receptas: kopūstai žiemai stiklainiuose

Asociatyvi nuotr. Asociatyvi nuotr.

Rauginti kopūstai gydo nuo peršalimo, stiprina imunitetą ir yra nuostabaus skonio, taigi, nieko keisto, kad juos mėgsta beveik visi. Raugintų kopūstų nauda vertinama šimtmečius: iš pradžių tai buvo tiesiog būdas išsaugoti šią daržovę žiemai, o šiandien rauginti kopūstai yra įvairių patiekalų dalis. Dėl puikaus skonio rauginti kopūstai gana dažnai patiekiami kaip garnyras. Dėl labai didelio vitamino C kiekio rauginti kopūstai stiprina imunitetą ir padeda organizmui kovoti su infekcijomis. Taigi, tikrai verta paruošti raugintų kopūstų žiemai.

Jums reikės:

1 kg kopūstų;

1-2 arb. š. druskos;

Jei norite, galite įdėti tarkuotų morkų, rūgščių obuolių, spanguolių, slyvų.

Kaip gaminti?

Kopūstą gerai nuplaukite ir nuvalykite. Išmeskite visus lapus su rudomis dėmėmis. Smulkiai supjaustykite kopūstą. Į indą sudėkite susmulkintus kopūstus. Iš pradžių dėkite tik 2-3 saujas kopūstų ir stipriai suspauskite kumščiu. Įberkite druskos. Pakartokite procedūrą. Įdėkite dar saują kopūstų, išmaišykite ir pasūdykite. Dėkite kopūstus, kol indas prisipildys. Uždenkite indą lėkšte. Suspauskite ir sudėkite į kitą indą su vandeniu.

Dabar reikės kantrybės: rauginti kopūstai bus paruošti po 2 savaičių. Kasdien atidarykite indą ir mediniu šaukštu išmaišykite kopūstus. Indą su kopūstais laikykite patalpoje, kurioje oro temperatūra siekia 18-22°C.

Skanaus!

Portalas Zinoti.lt

Žinoti.lt

Video