Trapios tešlos pyragas su uogiene: paprasta ir labai skanu

Zinoti.lt nuotr. Zinoti.lt nuotr.

Jei norite pagaminti ką nors neįprasto ir skanaus, siūlome išbandyti šį receptą. Tai – tikrai puikus būdas panaudoti uogų atsargas. Tradiciškai šis pyragas ruošiamas su serbentų uogiene, tačiau galite naudoti ir bet kurią kitą uogienę. Taip pat galite naudoti abrikosų džemą.

Jums reikės:

2 kiaušinių

500 g kvietinių miltų

200 g sviesto

250 g cukraus

0,5 arb. š. vanilino

0,5 arb. š kepimo miltelių

200 g abrikosų džemo

Kaip gaminti?

Paruoškite trapią tešlą. Sviestą sudėkite į nedidelį puodą, kad ištirptų. Per tą laiką persijokite miltus su kepimo milteliais. Į gilų dubenį supilkite ištirpintą sviestą ir sumaišykite su cukrumi, kiaušiniais ir vanile.  Į skystą mišinį pamažu suberkite miltus, minkykite tešlą. Kai tešla bus paruošta, padalinkite ją į dvi dalis. Pirmą dalį dėkite į šaldiklį 1 valandai, o antrąją išminkykite iki norimo dydžio, dėkite  į aliejumi pateptą skardą ir uždenkite maždaug 1 cm storio uogienės sluoksniu.

Išimkite tešlą iš šaldiklio ir sutarkuokite stambia trintuve. Uogienę gausiai pabarstykite drožlėmis ir pašaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite 25 minutes. Supjaustykite iškeptą pyragą ir pabarstykite cukraus pudra. Įsitikinsite patys, kad tai – lengvai paruošiamas ir labai skanus pyragas. Būtinai išsisaugokite šį receptą ir nepamirškite juo pasidalinti su kitais!

Portalas Zinoti.lt

Žinoti.lt

Video