Trapios tešlos pyragas su uogiene: paprasta ir labai skanu
Jei norite pagaminti ką nors neįprasto ir skanaus, siūlome išbandyti šį receptą. Tai – tikrai puikus būdas panaudoti uogų atsargas. Tradiciškai šis pyragas ruošiamas su serbentų uogiene, tačiau galite naudoti ir bet kurią kitą uogienę. Taip pat galite naudoti abrikosų džemą.
Jums reikės:
2 kiaušinių
500 g kvietinių miltų
200 g sviesto
250 g cukraus
0,5 arb. š. vanilino
0,5 arb. š kepimo miltelių
200 g abrikosų džemo
Kaip gaminti?
Paruoškite trapią tešlą. Sviestą sudėkite į nedidelį puodą, kad ištirptų. Per tą laiką persijokite miltus su kepimo milteliais. Į gilų dubenį supilkite ištirpintą sviestą ir sumaišykite su cukrumi, kiaušiniais ir vanile. Į skystą mišinį pamažu suberkite miltus, minkykite tešlą. Kai tešla bus paruošta, padalinkite ją į dvi dalis. Pirmą dalį dėkite į šaldiklį 1 valandai, o antrąją išminkykite iki norimo dydžio, dėkite į aliejumi pateptą skardą ir uždenkite maždaug 1 cm storio uogienės sluoksniu.
Išimkite tešlą iš šaldiklio ir sutarkuokite stambia trintuve. Uogienę gausiai pabarstykite drožlėmis ir pašaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite 25 minutes. Supjaustykite iškeptą pyragą ir pabarstykite cukraus pudra. Įsitikinsite patys, kad tai – lengvai paruošiamas ir labai skanus pyragas. Būtinai išsisaugokite šį receptą ir nepamirškite juo pasidalinti su kitais!
Portalas Zinoti.lt