Amerikietiški marinuoti agurkai: neįprasta, bet labai skanu!

Asociatyvi nuotr. Asociatyvi nuotr.

Svarstote, ką daryti su agurkais, kurių šiais metais užaugo kaip niekad daug? Išbandykite šį amerikietišką marinuotų agurkų receptą: tokiu būdu marinuoti agurkai puikiai dera kaip garnyras prie įvairių patiekalų.

Jums reikės:

2,5 kg agurkų

6 svogūnų

3 valg. š. druskos

60 ml acto

40 g granuliuoto cukraus

1 valg. š. krapų

1 arb. š. maltų juodųjų pipirų

1 arb. š. čili pipirų

1 arb. š. kario

Kaip gaminti?

Agurkus supjaustykite plonais griežinėliais. Nulupkite ir susmulkinkite svogūną. Sudėkite agurkus ir svogūnus į didelį puodą. Įberkite druskos, gerai išmaišykite rankomis. Leiskite 2 valandas pastovėti. Į puodą įpilkite acto ir įberkite cukraus. Suberkite smulkiai pjaustytus krapus. Įdėkite juodųjų pipirų, čili, kario. Sumaišykite ir užvirinkite. Nuspauskite agurkų vandens perteklių. Sudėkite agurkus į stiklainius ir užpilkite marinatu. Sandariai uždarykite dangtelius. Stiklainius pašaukite į orkaitę. Sterilizuokite 20 minučių 70° C temperatūroje. Agurkus laikykite sausoje ir tamsioje vietoje.

Skanaus!

Portalas Zinoti.lt

Žinoti.lt

Video