Iš kartos į kartą perduodamas pomidorų marinato receptas

Asociatyvi nuotr. Asociatyvi nuotr.

Šiame straipsnyje mes jums papasakosime, kaip marinuoti pomidorus žiemai. Pomidorai bus švelnaus skonio ir labai sultingi, todėl tikrai džiaugsitės išbandę šį receptą!

* Ingredientų sąrašas nurodytas 3 l talpos stiklainiui.

Jums reikės:

paprikos

4-5 česnako skiltelių

pusė svogūno

saliero

pomidorų

2 valg. š. cukraus

10-15 juodųjų pipirų žirnelių

2 valg. š. druskos

1 valg. š. acto rūgšties (70%)

Kaip gaminti?

Visas daržoves reikia nuplauti po tekančiu vandeniu. 15 minučių pamirkykite salierą vandenyje. Paruoškite stiklainius marinatui. Nuplaukite juos kepimo soda ir sterilizuokite. Rekomenduojame sterilizuoti garais. Tai užtruks tik 25 minutes. Į stiklainių apačią dėkite smulkintą salierą. Tada dėkite juodųjų pipirų žirnelius, papriką, česnaką ir svogūną. Kai stiklainis prisipildys iki pusės,  sudėkite pomidorus. Stiklainius su daržovėmis reikia užpilti verdančiu vandeniu. Pilkite švelniai ir palaipsniui, kad stiklainiai nesutrūkinėtų nuo karšto vandens. Stiklainius uždarykite nailoniniais dangteliais, palikite pusvalandį pastovėti. Po 30 minučių sūrymą reikia nupilti į puodą ir užvirinti. Į stiklainius įpilkite acto rūgšties, įberkite druskos ir cukraus. Kai marinatas užvirs, užpilkite juo pomidorus ir užsukite  sterilizuotais dangteliais. Jei pasirinkote labai kietus pomidorus, stiklainius sūrymu geriausia užpilti tris kartus.

Uždenkite stiklainius šilta antklode.  Kai stiklainių turinys atvės, laikykite sausoje, tamsioje vietoje.

Portalas Zinoti.lt

Žinoti.lt

Video