Kaip marinuoti pievagrybius namuose?

Žinoti.lt nuotrauka. Žinoti.lt nuotrauka.

Per šventes dauguma namų šeimininkių patiekia patiekalus su grybais. Niekam ne paslaptis, kad marinuoti grybai gana dažnai kainuoja tikrai nepigiai, todėl naudinga žinoti, kaip juos galima marinuoti namų sąlygomis. Pasirodo, viskas yra labai paprasta.

Norime jums priminti, kad visada verta kaupti nedidelius stiklainius, kuriuos ateityje tikrai panaudosite! Dideliuose stiklainiuose grybai praranda savo iškilmingą išvaizdą, o šventinei vakarienei labai svarbi vizualinė estetika.

Be to, grybus patariame pirkti urmu ir rinktis nedidelius grybus. Jų visada yra sandėlyje, nes restoranai dažnai juos užsako. Be to, visi žino: kuo grybas mažesnis, tuo jis skanesnis!

Jums reikės:

0,5 kg pievagrybių

vandens

3 valg. š. cukraus

3 valg. š. druskos

80 ml 9% acto

1 arb. š. citrinos rūgšties

kvapiųjų pipirų (pagal skonį)

garstyčių sėklų (pagal skonį)

2 lauro lapų

Kaip gaminti?

Pašalinkite nuo grybų žemių likučius. Didesnius grybus perpjaukite per pusę.

Į indą supilkite vandenį, įberkite 1 valg. š. druskos ir šaukštelį citrinos rūgštis. Tai būtina, kad grybai būtų visiškai išvalyti nuo nešvarumų ir neprarastų spalvos. Palikite pastovėti 15 minučių.

Į kitą indą įpilkite litrą švaraus vandens, suberkite cukrų ir įdėkite 2 valg. š. druskos. Užvirinkite tirpalą ir supilkite į jį actą.

Po 10 sekundžių virimo sumažinkite ugnį iki minimumo ir į marinatą suberkite pipirus, garstyčių sėklas ir lauro lapus.  Virkite 2 minutes.

Grybus nuplaukite po tekančiu vandeniu. Atsargiai suberkite į marinatą.

Dabar vėl pakelkite ugnies lygį. Užvirinkite, nurinkite putas ir pavirkite marinate 30 minučių.

Grybus sudėkite į sausus sterilius stiklainius, užsukite dangtelius  ir apvyniokite antklode, kol visiškai atvės.

Taip paruošti pievagrybiai bus tiesiog nuostabaus skonio. Žinosite visas šio produkto sudedamąsias dalis, todėl jums nereikės nuogąstauti dėl marinuotų pievagrybių kokybės.

Šiuos grybus galima dėti į salotas, naudoti kaip garnyrą ar užkandį. Garantuojame, kad nė vienas svečias neliks jiems abejingas. Skanaus!

(„zinoti.lt“)

Žinoti.lt

Video